Nieuws

Samsung lanceert ‘s werelds eerste transparante microLED-schermen

Transparante OLED-tv Samsung
© Samsung
Samsung heeft maandag ‘s werelds eerste transparante microLED-schermen aangekondigd. Het is nog onduidelijk of en wanneer de technologie in onze woonkamers arriveert.

Samsung is niet de eerste die met het idee van transparante schermen speelt. Eerder bracht Xiaomi al een transparante televisie op de markt. Die tv was voorzien van een transparant oledscherm. Samsung verkiest daarentegen voor zijn microLED-technologie. In een korte teaservideo op YouTube toont Samsung het unieke ontwerp van de microLED-schermen.

Engadged meldt dat Samsung op de Consumer Electronics Show (CES) drie modellen heeft staan. De modellen hebben een verschillend niveau van transparantie. Eén van de modellen is volledig transparant, terwijl de twee andere modellen een ietwat donkere tint meekrijgen. Hierdoor zou het makkelijker zijn om lichte elementen op het beeld te bekijken.

Verder wordt duidelijk dat Samsung de mogelijkheden onderzoekt voor randloze schermen. Twee van de demomodellen bevatten randen rond het scherm, terwijl het volledig transparante exemplaar zonder zo’n rand komt.

Doorontwikkeling microLED-schermen

Betekent deze demo dat Samsung in de toekomst transparante microLED-televisies gaat verkopen? Bijster logisch zou het alvast niet zijn. Tenzij je de tv tegen een zwarte muur zet, zou de achtergrond vermoedelijk te veel afleiden. Mogelijk komen zulke schermen wel beschikbaar voor bedrijven die er hun kantoor mee willen inrichten.

Dat het technisch haalbaar is, staat nu wel vast. Samsung zegt dat de microLED-techniek uitermate geschikt is voor transparante ontwerpen vanwege de hoge maximale helderheid. Die helderheid ligt ook pakken hoger dan die van oledschermen, klinkt het.

Te prijzig voor consumenten

Zelfs als Samsung de techniek op (korte) termijn naar consumenten brengt, wil je vermoedelijk nog wel even wachten. Samsungs eerste microLED-televisie heeft namelijk een ongekend hoge prijs van 150.000 dollar. Dat levert je wel Samsungs eerste 110-inch-microLED-televisie op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business