Nothing onthult CMF Phone 1 voor 239 euro

CMF Phone 1
© Nothing
Nothing heeft maandag de CMF Phone 1 uitgebracht. Het eerste toestel van CMF kost 239 euro en levert daarvoor behoorlijk indrukwekkende specificaties en een opvallend design.

Het CMF-assortiment is maandag uitgebreid met drie nieuwe producten: de CMF Watch Pro 2, de CMF Buds Pro 2 en de Phone 1. Naast de Phone 1, komt het Nothing-submerk dus met de opvolgers van de Watch Pro en Buds Pro. Volgens Nothing bewijzen de nieuwe CMF-producten dat unieke ontwerpen en producten van hoge kwaliteit “niet beperkt hoeven te zijn tot de premium prijsklasse”.

CMF Phone 1

De CMF Phone 1 is met een prijs van slechts 239 euro voor het model met 128 GB opslag de goedkoopste Nothing-smartphone tot nu toe. Je krijgt hiervoor een 6,67-inch-amoledscherm met 120Hz-beeldverversing en Full HD-resolutie. De Phone 1 draait op de MediaTek Dimensity 7300-chipset, die vergelijkbaar is met de 7300 Energy in OPPO’s Reno 12-serie (die minstens 549 euro kost). De chipset wordt gekoppeld aan 8 GB RAM en maximaal 256 GB opslag.

De batterij heeft een capaciteit van 5.000 mAh en ondersteunt snelladen met een maximumsnelheid van 45 watt. Een oplader is weliswaar niet inbegrepen in de verpakking. De Phone 1 wordt geleverd met Nothing OS 2.6.

Unieke aanpassingsmogelijkheden

Hardware is slechts één deel van de CMF Phone 1. De Britse startup legt vooral de nadruk op de uitgebreide aanpassingsmogelijkheden van de smartphone. Door enkele schroeven los te halen, kan je de hele achterkant verwijderen en vervangen door nieuwe achterkantjes in verschillende kleuren en texturen. Zo krijg je met de oranje achterkant een iets ruwere afwerking.

CMF biedt ook andere accessoires, zoals een keycord en portemonnee, die je vastmaakt aan het ‘accessoirepunt’ van de Phone 1. Deze hoef je niet met een schroevendraaier te bevestigen, maar klik je eenvoudig vast en los. Voorlopig is Nothing de enige aanbieder van zulke accessoires, maar het is mogelijk dat andere fabrikanten dit idee overnemen. Je kunt er natuurlijk ook zelf iets voor ontwerpen.

CMF Watch Pro 2

De CMF Watch Pro 2 is wellicht niet zo “pro” als de naam doet vermoeden, maar met een prijs van slechts 69 euro is dat te begrijpen. Net als zijn voorganger, is het een vrij eenvoudig horloge dat 120 sportactiviteiten kan vastleggen (waarvan 5 automatisch gedetecteerd worden), continu je hartslag, zuurstofsaturatie (SpO2) en stressniveau meet. Via de smartwatch kun je muziek bedienen, telefoongesprekken voeren en notificaties van je telefoon uitlezen.

CMF Watch Pro 2
© Nothing

Het 1,32-inch-amoledscherm heeft een always-on-modus, zodat je altijd de tijd en andere informatie kan zien. Je kan kiezen uit 100 CMF-wijzerplaten. Nothing belooft dat de batterij tot 11 dagen meegaat en dat het horloge IP68 stof- en waterbestendig is.

CMF Buds Pro 2: Krachtig geluid voor een scherpe prijs

Met een prijskaartje van 59 euro zijn de CMF Buds Pro 2 een stuk goedkoper dan Nothings Ear (a), die 99 euro kosten. Desalniettemin beschikken ze over een geavanceerd audiosysteem met een 11mm-basdriver en een 6mm-tweeter in elk oortje. De oortjes ondersteunen ook de LDAC-bluetoothcodec en “Hybrid ANC”, waarmee tot 50dB aan omgevingsgeluid gefilterd kan worden.

De Buds Pro 2 zijn daarnaast Hi-Res Audio en Dirac Opteo gecertificeerd. Laat je hier echter niet teveel door misleiden: steeds meer in-ears beschikken over dergelijke certificaten en dat zegt niet per se iets over de daadwerkelijke audiokwaliteit.

CMF Buds Pro 2
© Nothing

De batterijduur van de Buds Pro 2 bedraagt volgens Nothing 43 uur op één lading. Na 10 minuten opladen zouden ze 7 uur mee moeten gaan.

Wanneer kan ik de CMF-producten kopen?

Pre-orders van de CMF Phone 1, Buds Pro 2 en CMF Watch Pro 2 openen op 8 juli. Vanaf 12 juli zijn de producten verkrijgbaar via de Nothing-webwinkel en verkooppartners. In België kan je producten van Nothing onder meer aanschaffen via Amazon.

Dit zijn de prijzen en verschillende kleuren van de CMF-producten:

  • Phone 1: 239 euro (128 GB), 269 euro (256 GB) – Black, Light Green en Orange
  • CMF Watch Pro 2: 69 euro – donkerblauw, asgrijs, blauw en oranje
  • CMF Buds Pro 2: 59 euro – oranje en zwart
cmf by nothingcmf phone 1mobielNothing

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen