OPPO presenteert Reno 12-serie: eerste AI-telefoons

OPPO Reno 12
© OPPO
OPPO heeft dinsdagavond alweer een tweetal nieuwe modellen in zijn Reno-reeks gelanceerd, de Reno 12 en Reno 12 Pro. Beide telefoons zijn vanaf 3 juli verkrijgbaar in België.

Nadat OPPO dit voorjaar nog de Reno 11F presenteerde, is het alweer tijd voor de gloednieuwe Reno 12-serie. Zowel de Reno 12 als de Reno 12 Pro maken hun opwachting in België en leggen de focus op een legio aan AI-functies. OPPO omschrijft de Reno 12-modellen het liefst als zijn ‘eerste AI-smartphones’. Smartphones zullen volgens de Chinese fabrikant een belangrijke rol spelen in het toegankelijk maken van AI; mogelijk zelfs de hoofdrol.

AI mag dan wel een grote rol spelen op de nieuwste Reno-modellen: dat is vooral gekoppeld aan de software van de Reno 12-serie. Voor het gros van de AI-functies vertrouwen de Reno 12-toestellen op OPPO-servers. Die moeten de zware taken op zich nemen. Enkel de lichtere AI-functies worden lokaal afgehandeld.

Identieke Reno-modellen?

Qua hardware zijn de aangekondigde Reno 12 en Reno 12 Pro nagenoeg identiek. Het grootste onderscheid vinden we bij de camera’s. Beide toestellen beschikken weliswaar over dezelfde 50MP-hoofdcamera (Sony LYT-600), maar daar houden de overeenkomsten op. De Reno 12 Pro beschikt verder nog over een 50MP-telefotocamera en een 50MP-selfiecamera. Het instapmodel krijgt daarentegen een 8MP-groothoek-, 2MP-macro- en een 32MP-selfieshooter.

Onder de motorkap beschikken de toestellen wel over dezelfde MediaTek Dimensity 7300 Energy-chipset, 12 GB RAM en ten minste 256 GB opslag. In België zal OPPO de Reno 12 Pro enkel met 512 GB opslag leveren. Het scherm is op beide toestellen ook net zo groot en meet 6,7 inch. De oledpanelen krijgen een 120Hz-verversingssnelheid en Full HD-resolutie. Daarnaast zijn beide Reno-toestellen voorzien van een “batterij met de hoogste energiedichtheid van 5.000 mAh tot nu toe”, schrijft OPPO. Snelladen is zoals we dat van OPPO gewend zijn mogelijk tot 80 W met de meegeleverde SuperVOOC-oplader.

Alles over OPPO’s AI-systeem

Zoals het een smartphone anno 2024 betaamt, beschikt die over een reeks AI-functies. Dat geldt ook voor de nieuwe Reno 12 en Reno 12 Pro. Zo introduceert OPPO ditmaal een nieuwe AI Eraser-functie die automatisch ongewenste mensen en objecten herkent en ze uit je foto kan verwijderen. AI stelt je ook in staat om betere groepsselfies te maken: de Clear Face-functie herstelt namelijk desgewenst details zoals gezichtscontouren, haar en wenkbrauwen.

Met Best Face herkent OPPO’s AI bovendien wanneer mensen hun ogen gesloten houden. De AI gebruikt vervolgens “geavanceerde AI-technologie om hun ogen te openen”. Uniek is verder nog de mogelijkheid om AI digitale avatars of artistieke portretstijlen te laten creëren. Hoewel we dit al kennen van AI-systemen als Midjourney, kan je hier steeds gratis gebruik van maken. Verder hoef je hier geen aparte app voor te downloaden.

OPPO vertrouwt overigens niet blind op zijn eigen AI-systemen. Het bedrijf zegt samen te werken met onder meer Google, Microsoft, MediaTek en Qualcomm voor de ontwikkeling van zijn AI-systemen. Google biedt gebruikers ook toegang tot zijn Gemini-chatbot via de AI Toolbox in ColorOS. Hiermee kan je AI snel een tekst laten samenvatten, herschrijven of geheel voor je laten uitpennen.

Uitgelicht artikel OPPO Find X6 Pro header OPPO gaat weer Find X-vlaggenschepen in Europa lanceren

Beschikbaarheid Reno 12-serie

De OPPO Reno 12 en Reno 12 Pro liggen vanaf 3 juli in de Belgische winkelschappen. Dit zijn de adviesprijzen van beide toestellen:

  • Reno 12: 549 euro, beschikbaar in Black Brown
  • Reno 12 Pro: 649 euro, beschikbaar in Nebula Black
aiAndroidgooglemobieloppooppo reno 12

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals