Nieuws

Eerste Nothing-smartwatch kost 79 euro

CMF by Nothing smartwatch
© Nothing
Nothing-dochtermerk ‘CMF by Nothing’ heeft dinsdag zijn eerste producten onthuld, waaronder de Watch Pro: een smartwatch die omgerekend 79 euro kost.

Nothing bracht in juni zijn dochtermerk tot leven: CMF by Nothing. Toentertijd liet de Britse startup al weten in elk geval aan een smartwatch te werken. Bovendien werd bekendgemaakt dat het merk in het budgetsegment opereert. Met andere woorden – de producten moeten betaalbaar zijn. Dat is het Britse merk, naar het schijnt, ook gelukt met de CMF by Nothing Watch Pro en Buds Pro. Voor de Watch Pro betaal je immers 79 euro, terwijl de Buds Pro 56 euro kosten (omgerekend).

Voorlopig moeten we het wel stellen met omgerekende prijzen. Nothing heeft de producten enkel in het VK uitgebracht. Of ze weldra ook in België en Nederland beschikbaar komen, is niet bekend. Wel hebben we het vermoeden dat een Europese lancering in het vooruitzicht ligt. Nothing heeft de CMF by Nothing-lancering namelijk ook bij Europese pers onder de aandacht gebracht, en meteen ook de smartwatch en oortjes benoemd.

Watch Pro

Het zwaartepunt van de lancering ligt overduidelijk bij de CMF by Nothing Watch Pro. Het horloge is uitgerust met een vierkant 1,96-inch-amoledscherm. Verder is het frame gemaakt van aluminium, en is de behuizing als geheel IP68 water- en stofbestendig. Ideaal als je tijdens je sportsessie in een regenbui terechtkomt. Voor zwemsessies zouden we de classificatie wel niet vertrouwen; dat geldt net zo voor duiksessies, maar dat mag duidelijk zijn.

CMF by Nothing Watch Pro
© Nothing

Sporten is ook waar de Watch Pro voor werd ontwikkeld. Nothing levert 110 sportmodi mee en de smartwatch kan je hartslag en stressniveau meten. Ook meet het horloge je slaapsessies. Dat kan hij zelfs 13 dagen volhouden: zo lang moet de batterij namelijk meegaan. Dat tekent wel meteen een nadeel, hij draait namelijk op een low-power OS én dus niet een besturingssysteem als Wear OS. Functies als navigatie op je pols moet je dan ook missen.

Goedkope Nothing-oortjes

Dan zijn er nog de CMF by Nothing Buds Pro. Qua ontwerp vertonen de oortjes geen gelijkenissen – maar dan ook echt geen – met de Ear-producten van het moederbedrijf. Wel valt het ontwerp meer op dan de twaalf-in-een-dozijn-oortjes van AliExpress. Onderhuids zet dat onderscheid zich door en tref je een batterij aan die met ANC tot 22 uur meegaat (met de case erbij), en tot 39 uur zonder de actieve ruisonderdrukking.

CMF Buds Pro
© Nothing

Voor het bedienen van de Buds Pro kan je gebruikmaken van de Nothing X-app. Voor de Watch Pro moet je daarentegen terecht in de nieuwe CMF Watch-app. Goed om te weten: zowel het horloge als de oortjes werken op Android- en iOS-toestellen.

Lancering in België

Of de producten naar België komen is ons niet duidelijk. Wel weten we dat ze, zoals gezegd, zeer betaalbaar zijn. Het is goed mogelijk dat je ze weldra sowieso via de Britse Amazon-webwinkel kan bestellen én laten importeren naar Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business