Eerste Nothing-smartwatch is in aantocht

nothing carl pei
© Nothing
Een eerste smartwatch van Nothing is opgedoken bij Indiase keuringsorganisatie BIS. De smartwatch draagt de naam ‘CMF by Nothing’.

Eerder dit jaar uitte Nothing-CEO Carl Pei zijn fascinatie voor smartwatches. Of het Britse merk ook daadwerkelijk een smartwatch zou uitbrengen, blijft ongeweten. Het lijkt er intussen wel op dat een wearable in de maak is. Geruchtenmaker Mukul Sharma meldt dat de technologiefabrikant een smartwatch in de stijgers heeft staan onder de noemer ‘CMF By Nothing’.

Die aanwijzing dook eerder dit jaar al op. Nu zegt Sharma bevestiging te hebben gevonden dat het om een smartwatch gaat. Nothing registreerde, onder de genoemde naam, een smartwatch bij de Indiase keuringsinstantie BIS. De smartwatch werd geregistreerd onder modelnaam D395.

Vaarwel, transparant ontwerp?

Andere details van de wearable zijn voorlopig nog wel niet gekend. Daarmee kan het dus ook nog twee kanten uit: die van een smartwatch of een fitnesstracker. Wat Nothing aan wil met het design blijft eveneens koffiedik kijken. Eerdere producten van het merk, de smartphone en hoofdtelefoons, kregen steeds een (gedeeltelijk) transparant ontwerp. Of de designtaal ook behouden blijft voor een smartwatch, is niet bekend.

De CMF By Nothing-naam wijst mogelijk op een andere designstrategie. De afkorting CMF wijst meestal op Color-Material-Finish: een stap in de ontwikkeling van nieuwe producten. Mogelijk wil Nothing eerst met verschillende materialen experimenteren vooraleer het zijn smartwatch definitief uitbrengt.

Aanvulling op assortiment

Het Britse merk focust zich tot op heden op twee productcategorieën: telefoons en hoofdtelefoons. Op 11 juli staat de lancering van zijn tweede smartphone op de planning. Die smartphone moet een meer premium-ervaring bieden, verzekerde Pei eerder. Smartwatches zouden het assortiment van de fabrikant kunnen complimenteren. De vraag is dan wel: kiest het voor een eigen wearable OS of gaat het mee met Wear OS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business