Microsoft Notepad krijgt eindelijk spellingscontrole

Windows 11 logo
© Microsoft
Microsoft voegt na meer dan 40 jaar eindelijk spellingscontrole en autocorrect toe aan Notepad. De functies worden stilletjes uitgerold op Windows 11.

Microsoft lanceert vandaag spellingscontrole en autocorrect voor Notepad in Windows 11. De functie was al sinds maart beschikbaar voor testers in de bètaversies van het besturingssysteem, maar nu kan iedereen met Windows 11 ervan profiteren. Dit is een belangrijke mijlpaal voor de Notepad-app, die al sinds 1983 op Windows-pc’s staat.

Spellingscontrole in Notepad

Notepad kan nu automatisch teksten controleren op spellingsfouten. Net als in Word worden foutieve woorden onderstreept met rode golvende lijnen. Ook grammaticale fouten worden gedetecteerd en weergegeven. Indien beschikbaar, suggereert Notepad meteen de correcte spelling of de juiste grammaticale toepassing.

Klik met de rechtermuisknop op het onderstreepte woord en kies “Spelling” om de verbetersuggesties te bekijken. De spellingscontrole is dus iets minder intuïtief dan in Word, waar de suggesties direct verschijnen.

Na de update beschikt Notepad ook over autocorrect. De tekstbewerker kan fouten automatisch corrigeren. Autocorrect kan ook volledig worden in- of uitgeschakeld. Voor spellingscontrole kan per bestandsformaat worden ingesteld of er op fouten gecontroleerd moet worden. Zo kan er worden gekozen om .md- of .lrc-bestanden niet te controleren op spelfouten.

Copilot voor Notepad

Notepad heeft de afgelopen maanden een aantal nieuwe features gekregen. Zo werd er een donkere modus toegevoegd, kan het aantal tekens worden bijgehouden en is er integratie met Copilot. Deze AI-assistent helpt bij het bewerken van tekst en kan ook taalfouten verbeteren.

microsoftnotepadwindows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen