Nieuws

Nieuwe functie in Windows Notepad om foutloos te schrijven

windows 11 22h2 systeemherstel
Microsoft biedt binnenkort een nieuwe functionaliteit voor spellingscontrole aan voor Notepad in Windows 11, waaronder ook autocorrect.

Microsoft werkt aan een nieuwe functie voor Notepad, waarmee teksten kan schrijven zonder je zorgen te maken over spelfouten. Deze functie controleert op spelfouten, maar bevat ook een autocorrect. Het kan de fouten dus automatisch corrigeren, zodat je ze niet zelf hoeft aan te pakken. Je kan ervoor kiezen om de spellingscontrole in te schakelen, met of zonder de automatische correctie.

Zoals gespot door Windows-liefhebber @PhantomOfEarth, kan de aankomende spellingscontrole worden in- of uitgeschakeld vanuit de instellingen van Notepad. Spellingscontroles kunnen hinderlijk zijn in bepaalde gevallen, zoals bij het schrijven van technische termen. Om dat te vermijden, is er de mogelijkheid om te kiezen welk bestandstype moet worden gecontroleerd op spelfouten in Notepad.

Lancering

Helaas is de exacte lancering van deze nieuwe functionaliteit nog niet bekendgemaakt door Microsoft. De optie zit nu in het testprogramma. Het is waarschijnlijk dat Microsoft de update zal uitrollen als onderdeel van een bredere software-update voor Windows 11. Microsoft voegde ook al reeds Copilot, zijn AI-chatbot, toe aan de eenvoudige teksteditor.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business