Europrijzen Pixel Watch 3-serie verschenen: zoveel kosten ze

Pixel Watch 3
© Unsplash/Triyansh Gill
Google lanceert op 13 augustus enkele nieuwe Pixel Watch 3-horloges. Daarvan zijn deze week de vermeende Europese prijzen gelekt: het basismodel kost je vermoedelijk 399 euro.

Google lanceert dit jaar vier varianten van de Pixel Watch 3. Dat weet het Franse Dealabs, dat de Europese prijzen van de Pixel Watch 3-serie heeft gepubliceerd. In de eerste plaats gaat het om twee verschillende formaten: 41 en 45 mm. Daarnaast komen beide horloges beschikbaar met afzonderlijke wifi- en LTE-versies. Voor het instapmodel met een 41mm-behuizing en wifi moet je straks 399 euro betalen, schrijft de Franse publicatie.

Vanaf daar lopen de prijzen op tot 549 euro. Dat betaal je voor de Pixel Watch 3 met een 45mm-behuizing en LTE-ondersteuning. De 45 mm-versie met wifi kost 449 euro. LTE kost dus 100 euro bovenop de instapprijs van elke Pixel Watch 3-variant. Of alle genoemde varianten ook in België uitkomen, is niet geheel duidelijk. Bovendien kunnen de prijzen in België verschillen van de prijzen die Dealabs heeft gedeeld. Dat zijn namelijk de vermeende prijzen voor Frankrijk.

Als de gelekte prijzen kloppen, blijft de prijs van de 41mm-variant gelijk aan de Pixel Watch 2. Bij zijn introductie in 2023 kostte die smartwatch eveneens 399 euro. Toen kwam de smartwatch in vier kleuren beschikbaar: baaiblauw, obsidiaan, porselein en grijsgroen. Ook dit jaar zou Google weer vier kleuren aanbieden voor de 41 mm-variant, waaronder de nieuwe kleur ‘Roze Quartz’. De 45mm-variant komt er in drie kleuren: hazel, obsidiaan en porselein.

Dunnere schermranden

Hoewel de Pixel Watch 3 niet groter is dan zijn voorganger, krijgt hij wel een groter scherm. De basisversie krijgt een scherm van 32 x 32 mm, vergeleken met 30 x 30 mm voorheen. Dat komt doordat het Google is gelukt de schermranden te verkleinen van 5,5 naar 4,5 mm. Die extra ruimte wordt gebruikt voor grotere schermen. De helderheid daarvan zou ook iets hoger liggen, op maximaal 2.000 nits.

Onder de motorkap is er ditmaal ook ondersteuning voor ultra-wideband. De chipset komt net als vorig jaar van Qualcomm: de Snapdragon W5 Gen 1. Nieuw is ook dat de Pixel Watch-serie op Wear OS 5 draait, net als Samsungs Galaxy Watch 7 en Watch Ultra.

Welke wijzigingen verder al dan niet zijn doorgevoerd, zal tijdens Made by Google blijken, dat op 13 augustus plaatsvindt.

googleGoogle Pixel Watch 3ontspanningpixel watch 3wearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen