Google Pixel Watch 3 krijgt gigantische schermupgrades

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Google-tipster Kamila Wojciechowska meldt dat Google het scherm in zijn Pixel Watch eindelijk gaat upgraden. Het scherm van de Pixel Watch 3 moet onder andere een stuk helderder zijn.

Google introduceerde in 2022 voor het eerst een Pixel Watch. Hoewel er vorig jaar een tweede Pixel-smartwatch verscheen, is die zowat identiek aan de eerste generatie. Bij de Pixel Watch 3 lijkt er eindelijk meer te veranderen. Dat bevestigt Google-tipster Wojcieshowska in een bericht op Android Authority. Volgens de tipster krijgt de Pixel Watch 3 in elk geval grotere schermen: in het kleinste model (41 mm) zit een scherm van 32 x 32 mm. Ook komt er een groter 45mm-model, waarvan het scherm 36 x 36 mm meet.

Tegelijkertijd heeft Google de schermranden dunner weten te maken, weet Wojcieshowska. De schermrand meet ditmaal geen 5,5 maar 4,5 mm. Hoewel dat nog altijd vrij fors is in vergelijking met horloges van Apple en Samsung, is het alvast een verbetering. Waar Google eveneens winst heeft geboekt, is de piekhelderheid van het oledscherm. Die stijgt nu van 1.000 nits op de Pixel Watch 2 naar 2.000 nits op de derde generatie. Daarmee komt de helderheid uit op hetzelfde niveau als Apples Watch Ultra.

Het moet de Pixel Watch 3 ook net iets gemakkelijker afleesbaar maken in fel zonlicht, al werkt het afgeronde scherm nog wel in je nadeel. Net als de voorgaande smartwatches van Google, is de derde generatie namelijk voorzien van een afgerond scherm. Dat moet helpen bij het swipen over het scherm, maar maakt de smartwatch ook iets kwetsbaarder.

Integratie van ultra-wideband

Wojcieshowska claimt dat de Watch 3 ook het eerste Google-horloge is met ultra-wideband. Dat moet helpen om accessoires te vinden via Googles Find My Device-netwerk. Daarnaast kan het UWB-systeem gebruikt worden om de smartwatch zelf sneller op te sporen. Vergeet je waar je ‘m in de avond hebt neergelegd, dan kan je hem zo weer opsporen met je Pixel-smartphone.

Het blijft nog even afwachten wat je er precies mee kan doen. Dat het erop zit, werd reeds door de Amerikaanse telecomwaakhond FCC bevestigd. Die ging alvast met de smartwatch aan de slag.

Twee nieuwe kleurtjes

Uit welke kleuren je kan kiezen voor de Pixel Watch 3, hangt er maar net vanaf welk formaat je kiest. Voor de 41mm-variant heb je de keuze uit de volgende kleuren:

  • Zilveren case / Roze Quartz bandje (nieuw)
  • Zwarte case / Obsidian bandje
  • Gouden case / Hazel bandje
  • Zilveren case / Porcelain bandje

Voor de grotere Watch 3 is het aanbod iets minder uitgebreid:

  • Hazel case / Hazel bandje (nieuw)
  • Zwarte case / Obsidian bandje
  • Zilveren case / Porcelain bandje

Voorlopig gaat het om informatie die Wojcieshowska naar eigen zeggen verkreeg van bronnen bij Google. In hoeverre die informatie klopt, valt (nog) niet te verifiëren. Neem de gelekte data om die reden met een korrel zout. Pas op 13 augustus, tijdens het eerstvolgende Made by Google-event, komen we meer te weten over de smartwatch.

googleGoogle Pixel Watch 3pixel watch 3wearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals