Nieuws

Google brengt Pixel Watch 2 naar België

Pixel Watch 2
© TechPulse/Jeffrey van de Velde
Naast de nieuwe Pixel 8 en Pixel 8 Pro, besteedde Google tijdens zijn Made by Google-event ook tijd aan de Pixel Watch 2. De nieuwe Pixel Watch 2 komt ook meteen naar België.

Verleden jaar introduceerde Google nog de eerste Pixel Watch. Dat was ook meteen de eerste keer dat de zoekgigant een eigen wearable uitbracht. Geheel verrassend was dat overigens niet: het jaar ervoor, begin 2021, nam de zoekgigant Fitbit over – dat bekendstaat om zijn wearables. Inmiddels is het alweer tijd voor een tweede generatie van de smartwatch: een smartwatch die vooral wat lichter moet aanvoelen én verbeterde gezondheidssensoren meebrengt.

Weg is ditmaal de roestvrijstalen behuizing van de OG Watch. Die maakt op de Pixel Watch 2 plaats voor een lichtere aluminium behuizing. 100 procent van het gebruikte aluminium moet gerecycleerd zijn, claimt Google. Verder maakte het bedrijf melding van ‘sterker coverglass’ over het scherm. Het glas op de originele Pixel Watch bleek niet bepaald duurzaam; gebruikers beklaagden zich bij de OG Watch over glas dat wel heel gemakkelijk brak. Dat zou nu dus (deels) verholpen moeten zijn.

Nieuwe hartslagsensor

Op de Google Pixel Watch 2 is verder plaats voor drie nieuwe gezondheidssensoren. Zo kreeg de hartslagsensor een nieuw multi-path-ontwerp, wat leidt tot ‘40 procent accuratere metingen tijdens intensieve activiteiten zoals HITT’. Ook werd een zogeheten cEDA-sensor (continue elektrodermale activiteit) toegevoegd om het stressniveau van je lichaam te meten. Die metingen gebruikt Google vervolgens om adviezen te geven waar je je stressniveau kan bedwingen.

Ten slotte krijgt Google’s nieuwe smartwatch toegang tot een temperatuursensor. Die sensor meet continu je huidtemperatuur.

Pixel Watch 2 specificaties
© TechPulse/Jeffrey van de Velde

Qualcomm-processor

Wat de software betreft: de Pixel Watch 2 draait op Wear OS 4 en krijgt meteen toegang tot apps als Gmail en Agenda. Nieuw op Wear OS is de zogeheten ‘Safety Check’-functie. Daarmee kan je een tijd instellen waarop je verwacht thuis te komen na een reis. Detecteert de smartwatch via GPS dat je op het gekozen tijdstip niet thuis bent? Dan krijgen je nauwe contacten een melding over de situatie en een feed van je live-locatie.

Dan is er nog de aandrijving: een aspect waar Google woensdagavond nogal schimmig over deed. Tijdens de presentatie werd enkel gesproken over een ‘quad-core processor’. Inmiddels weten we dat het om Qualcomms Snapdragon W5 Gen 1 gaat. Die chipset moet een stuk vlotter zijn dan de uitgaande Exynos 9110-chipset van de oude Pixel Watch.

Beschikbaar in België

De vernieuwde Pixel Watch 2 is vanaf 12 oktober leverbaar in België. De smartwatch is wel reeds als pre-order beschikbaar, aan een adviesprijs van 399 euro. Consumenten kunnen alvast kiezen uit vier kleuren: baaiblauw, obsidiaan, poselein en grijsgroen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business