Nieuws

Google brengt in najaar Google Pixel Watch op de markt 

google pixel watch
Google gaat in het najaar een smartwatch op de markt brengen. De Google Pixel Watch moet kunnen concurreren met de producten van Apple.

Google lijkt klaar om de concurrentiestrijd aan te gaan met die andere Amerikaanse technologiegigant, Apple. Dat maakte de techgigant bekend op zijn I/O-conferentie voor ontwikkelaars. Het nieuwe Google Pixel Watch wordt grotendeels ontwikkeld door Fitbit, dat Google in 2021 opgekocht had. Nu blijkt dus welke plannen daarachter schuilgingen. 

Google Pixel Watch vs. Apple

Apple levert volgens velen nog altijd de beste smartwatches af en heeft een marktaandeel van zo’n 30 procent. Zelfs voor een gigantisch bedrijf als Google belooft het dus een hele uitdaging te worden om Apple naar de kroon te steken. Samsung heeft een marktaandeel van ongeveer 10 procent en de rest van de koek is verdeeld tussen Fitbit, Garmin en kleinere Chinese producenten. 

De Google Pixel Watch zal gebruikt kunnen worden voor digitale betalingen en een nog toegankelijkere navigatie met Google Maps. De rol van de Google Assistant zal ook een stuk groter worden dan bij de huidige Android-telefoons. 

Nog meer Google-producten 

Naast de Google Pixel Watch kondigde Google ook nog een tablet aan in de Pixel-line-up. De zoekreus komt zo terug op het marktsegment, nadat het in 2019 de eigen ontwikkeling van tablets had stopgezet om op zijn laptops te focussen. 

Tot slot is Google ook nog een slimme bril aan het ontwikkelen, die automatische vertalingen kan genereren. Het lijkt om een doorontwikkeld concept van de Google Glass, de kleine digitale bril die in 2012 op de markt kwam. Hoewel het idee best revolutionair te noemen was, werd de wearable geen groot succes.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business