Google Maps voegt incidentmeldingen toe op CarPlay

Google Maps op Android Auto
© Google
Google Maps laat je binnenkort ook ongelukken en andere incidenten melden via CarPlay. In de huidige situatie zie je alleen als er al eerder een melding gemaakt is.

Waze en Google Maps zijn de laatste jaren steeds meer op elkaar gaan lijken. Dat blijkt ook uit het feit dat beide navigatie-apps inmiddels incidentmeldingen ondersteunen. Hiermee kan je de Maps- en Waze-gemeenschappen informeren over ongelukken en andere gebeurtenissen op de weg. Hiervoor moest je tot nu toe gebruikmaken van je Android-telefoon of iPhone – wie navigeert via Android Auto of CarPlay, kreeg de knop om incidenten te melden niet te zien.

Voor CarPlay lijkt daar nu verandering in te komen. Dat blijkt uit meldingen in de CarPlay-subreddit. Diverse gebruikers zeggen dat er een ‘waarschuwingsknop’ is verschenen in Google Maps. De waarschuwingsknop, die eruitziet als een gevarendriehoek, tovert een menu tevoorschijn waarin je allerlei ‘incidenten’ kan melden. Dit gaat niet alleen om ongelukken op de weg, maar ook om rijbaansluitingen of plaatselijke snelheidscontroles. Via dat menu kan je eveneens de volgende meldingsopties gebruiken:

  • Vertraging
  • Stilstaand voertuig
  • Object op de weg
  • Wegwerkzaamheden

Bovenstaande items kan je voortaan vanuit Google Maps melden als je navigeert via CarPlay. Nog niet alle CarPlay-gebruikers lijken over de functie te beschikken. Dat heeft ermee te maken dat de functie geleidelijk aan wordt uitgerold. Het kan dus nog enkele weken of dagen duren voordat de meldingsknop ook in jouw auto verschijnt. Tot die tijd kan je natuurlijk al wel zien wat andere Maps-gebruikers hebben gemeld.

Incidentmeldingen op Android Auto

Het is opvallend dat Google de functie momenteel uitrolt naar Apple CarPlay, terwijl Android Auto nog niet aan de beurt is. Voor Maps is dat overigens geen unicum: iOS krijgt wel vaker als eerste nieuwe functies. Jarenlang was de weerfunctie bijvoorbeeld alleen beschikbaar op iOS. Vermoedelijk zal deze wijziging voor Android Auto echter niet jaren op zich laten wachten.

android autocarplaygoogle mapsmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen