Google Maps Apple CarPlay

Dit zijn de nieuwigheden voor Google Maps in iOS vanaf volgende week. CarPlay gebruikers zullen gelukkig zijn met deze update.

Gisterenavond heeft Google een aantal nieuwigheden aangekondigd voor Google Maps in iOS. Als eerste toonde het bedrijf de nieuwigheid waarbij gebruikers van Apple CarPlay nu eindelijk Google Maps als ‘standaard’ navigatie-app kunnen instellen. Dat wil zeggen dat Google Maps nu ook te gebruiken is in het dashboard van CarPlay.

Google Maps in CarPlay

Doordat Google Maps nu rechtstreeks beschikbaar is in het dashboard kunnen gebruikers eenvoudiger aan andere tools, zoals hun muziek, kalender of andere favoriete media. Het leuke aan het dashboard is dat je zelf kan bepalen welke widgets je vooraan te zien krijgt. Aan de hand van de split-screen krijg je toch nog voldoende ruimte voor de navigatie zelf. Een nieuwigheid waar al heel veel gebruikers op zaten te wachten.

De CarPlay update voor Google Maps wordt deze week uitgerold in de eerstvolgende iOS-update.

Apple Watch

Als tweede nieuwigheid heeft Google laten weten dat het terug een applicatie voor Apple Watch heeft gebouwd. Het bedrijf wil daarmee je navigatie – vooral te voet, op de fiets of met openbaar vervoer – een stuk beter maken. Daarvoor geeft de Google Maps app voor Watch stap voor stap instructies welke richting je uit moet.

De Apple Watch applicatie wordt volgens het bedrijf in de komende week wereldwijd uitgerold.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here