Nieuws

Google Maps op Android toont het lokale weer

Google Maps
© Unsplash
Binnenkort toont Google Maps op Android het weerbericht op je bestemming. Die functie was al enige tijd in de iOS-versie van Maps aanwezig en arriveert nu op Android.

Jaren geleden voegde Google weerinformatie toe aan Maps op iOS. Tot een release op Android kwam het nooit. Tot nu, meldt Nail Sadykov in zijn Telegramkanaal ‘Google News’. Sadykov voegde ook meteen twee screenshots van de weersinformatie in Maps op Android toe. Net als op iOS zie je op Android straks linksboven in Maps realtime-weersinformatie met daarbij de temperatuur. Door op die knop te tikken, krijg je een weerbericht voorgeschoteld met de voorspelling van de komende uren.

Ook geeft Google in de pop-up meteen de luchtkwaliteit op je bestemming weer. Die informatie kan je helpen de juiste kledingkeuze te maken. Het overkomt ons te vaak dat het op de bestemming net wat kouder (of warmer) is dan op het thuisfront. Uiteraard kan je hiervoor ook Googles weer-app openen, of eender welke andere weerdienst. Tegelijk kunnen we het zeker waarderen dat deze informatie nu ook in Maps verschijnt.

Momenteel is de functie voor slechts een handvol gebruikers beschikbaar. Wanneer Google de uitrol opent voor alle Maps-gebruikers op Android is niet bekend. Op de redactie krijgen we de functie nog niet te zien in Maps. Meestal duurt de uitrol van zulke mogelijkheden enkele weken tot maanden. Je hoeft overigens niet steeds op updates van de Maps-app te controleren. Google rolt de weerfunctie van de navigatie-app namelijk uit via een server-side update.

Uitgelicht artikel Google Chrome Google Chrome krijgt visuele update op Android

Geüpdatete Google Weer-app

De komst van de weerfunctie naar Maps zou alvast samenhangen met de ontwikkeling van een gloednieuwe, losstaande Weer-app. Momenteel zit Googles weerdienst nog altijd ingebakken in de Google-app. Op Wear OS werd de weerdienst reeds losgetrokken van de zoekapplicatie en verwacht wordt dat dit ook staat te gebeuren op Android. Intussen wordt daarnaast gewerkt aan de inclusie van een weerfunctie in Googles klok-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business