Nieuws

Google Chrome krijgt visuele update op Android

Google Chrome
© iStock / stockcam
Google Chrome op je Android-toestel ziet er binnenkort een beetje anders uit. Wie gebruikmaakt van de Canary-testversie van de browser, kan die verandering in versie 120 voor het eerst bekijken.

Bij de Google Chrome-update wordt vooral de Nieuwe Tab-pagina onder handen genomen. Die krijgt een aantal elementen die tot nu toe alleen in de Google-app verwerkt zaten, toont het Google News-telegramkanaal. De websites die je het vaakst bezoekt, komen daarmee onder de zoekbalk te staan, in een apart venster. Onder dat overzicht vind je Google Discover. Daarin serveert Google je een selectie van artikels die je waarschijnlijk interessant vindt. Hetzelfde overzicht vind je terug door op het thuisscherm van je Android-telefoon helemaal naar links te swipen.

Daar blijft het niet bij: de zoekbalk wordt groter en krijgt een nieuwe look. Ook zal de achtergrond er binnenkort anders uitzien. Die krijgt namelijk ondersteuning voor dynamische kleuren. Daarbij zal de kleur van de Nieuwe Tab-pagina wisselen naargelang de achtergrond die je op de smartphone gebruikt. De zoekbalk zelf zou overigens ook een kleurtje krijgen: Google experimenteert voor die balk namelijk ook met dynamische kleuren. Via het Google News Telegram-kanaal worden beelden de wereld in gestuurd van hoe de Chrome-pagina eruit zal zien.

Nieuwe look instellen

De nieuwe look moet de Chrome-browser visueel aantrekkelijker maken en ervoor zorgen dat hij moderner aanvoelt. Ook wie de normale versie van Google Chrome gebruikt kan de nieuwe look al instellen, al zal hij niet voor de volle 100% doorgevoerd worden. Door naar chrome://flags/#enable-surface-polish te navigeren in de browser, kan je de nieuwe look activeren. Enkel de zoekbalk, die afgeronde hoeken heeft in het nieuwe design, heeft daar voorlopig nog rechte hoeken. Hetzelfde geldt voor de kleur van de zoekbalk: ook die wordt niet meteen veranderd. Daarvoor zal je moeten wachten tot de nieuwe look definitief uitgerold wordt naar Chrome voor Android.  

Uitgelicht artikel Android 14 HDR in Chrome Google Chrome krijgt HDR-ondersteuning op Android 14

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business