Microsoft Outlook krijgt enkele handige nieuwe features

Microsoft Outlook logo
© Unsplash / Microsoft
Outlook krijgt in juli en augustus enkele handige nieuwe functies. Microsoft integreert onder meer zijn AI-assistent Copilot in de maildienst.

Microsoft sluit juli af met een Outlook-update die de mogelijkheid terugbrengt om apps toe te voegen aan meetings. Dit was al mogelijk in de klassieke desktopapplicatie van Outlook, maar zat nog niet in de webversie en de vernieuwde Windows-app van Outlook. Volgens de Microsoft 365-roadmap start de uitrol van deze functie eind juli.

Filter- en sorteeropties

Augustus staat in het teken van twee Outlook-updates. Een van die updates heeft betrekking op AI-samenvattingen van meetings. Weldra verschijnen die samenvattingen ook in het kaartje van een meeting in de web- en desktopversie van Outlook. Bij die vergaderdetails vind je straks eveneens de opname van een meeting en de bestanden die daarin mogelijk zijn gedeeld. Wie ‘Intelligent Recap’ gebruikt in Teams, kan die gegevens straks benaderen via de Outlook-app.

Voor de Windows-app verschijnen er bovendien nieuwe filter- en sorteermogelijkheden. De opties waren voorheen gebundeld onder één knop. Na de update verschijnen ze als twee losse knoppen in de berichtenlijst. Deze wijziging geldt overigens ook voor de Outlook-webversie.

AI-integratie voor Outlook

Microsoft zegt dat er voor zowel de desktop als mobiele versies van Outlook AI-functionaliteiten komen. Mobiele gebruikers kunnen vanaf augustus via de Outlook-app op Android en iOS gesprekken voeren met Microsofts Copilot-chatbot.

Voor de klassieke Outlook-app heeft Microsoft grotere plannen. De AI kan straks je e-mails herschrijven en helpen bij het opstellen van mails. “Gebruikers kunnen gedetailleerde instructies geven over hoe de tekst herschreven moet worden en kunnen ook toon en lengte laten aanpassen”, zegt Microsoft.

Het duurt nog wel even voordat Copilot arriveert in de Windows-app. Microsoft zegt dat de previewupdate in oktober verschijnt, waarna de functie in november breed beschikbaar is.

Vernieuwde Outlook-app

Hoewel Microsoft steeds meer de focus legt op de vernieuwde Outlook-app op Windows, gaat de ‘klassieke’ versie voorlopig nergens naartoe. De softwaregigant zegt de klassieke app nog te ondersteunen tot 2029. Daarna moet je overstappen op de nieuwe desktopapp, die op bepaalde designelementen na identiek is aan de webversie van de maildienst.

aicopilotmicrosoftmobieloutlookWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen