Nieuws

Copilot komt ook naar Outlook-app voor Windows

Microsoft Outlook logo
© Unsplash / Microsoft
Outlook voor Windows gaat nu ook gebruikmaken van Copilot. Microsoft heeft de GenAI-tool gekoppeld en voorziet nog meer nieuwe features.

De Windows-app van Outlook krijgt verschillende nieuwe features. De grootste is misschien wel de link naar de GenAI-applicatie die toegang geeft tot Copilot. Die verscheen een tijdje geleden al in Microsoft Teams. In Outlook voor Windows zal Copilot e-mails gaan samenvatten en gebruikers helpen met het opstellen van berichten. Copilot zal beschikbaar zijn in de linker zijbalk, waar ook snelkoppelingen staan naar Word en Excel.

Nieuw in Outlook voor Windows

Daarnaast krijgt de klassieke Outlook-app nieuwe RSVP-instellingen. Als je e-mailconversatie gekoppeld is aan een uitnodiging voor een vergadering, zal je in een detailvenster meer te zien krijgen. Zo weten alle (potentiële) deelnemers waar het precies over gaat. Het moet je sneller en handiger helpen reageren op uitnodigingen voor vergaderingen. Zo zal de invitatie zichtbaar blijven, ook nadat je erop hebt gereageerd. Als de ontvanger volgens zijn agenda bezet is, zal de uitnodiging automatisch afgewezen worden.

Verder gaat Microsoft de co-creatietool Loop integreren en zullen ook gebruikers zonder Copilot-licentie er gebruik van kunnen maken. Voor hen wordt het mogelijk om onderdelen uit Loop in de Outlook-app te plakken.

Microsoft volgt Google

De doorgedreven integratie van GenAI bij Microsoft komt er nadat Google hetzelfde deed voor zijn Workspace. De zoekreus is de generatieve AI ook verder aan het inpassen bij zijn zakelijke toepassingen. Gemini maakt apps als Drive en Gmail slimmer door ze te doorzoeken.

Copilot is voorlopig al beschikbaar in de previewversie van het klassieke Outlook voor Windows. De definitieve uitrol staat gepland voor juni.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business