Nieuws

Klassieke Outlook-app wordt ondersteund tot 2029

Microsoft Outlook logo
© Unsplash / Microsoft
Microsoft vervangt de klassieke e-mailprogramma's met een webgebaseerde variant. De klassieke Outlook verdwijnt echter pas in 2029.

Wie e-mails wil lezen op Windows heeft keus genoeg. De Windows-fabrikant voorziet namelijk drie verschillende manieren om zicht te krijgen op je mailbox. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld de klassieke ‘Win32’-Outlook-app, maar voorziet ook een programma dat gewoon ‘Mail’ heet. Om het hele gebeuren nog wat ingewikkelder te maken: de programma ‘Mail’ en ‘Kalender’ verdwijnen binnenkort en maken plaats voor Outlook, maar dan wel een andere versie dan die je waarschijnlijk al kent.

Verschillende fasen

Momenteel bevindt de nieuwste versie van die app zich nog in een previewfase. Gebruikers kunnen al eens een kijkje nemen door rechtsboven een schakelaar om te gooien. Nog niet alle functies werken daarin 100% zoals het hoort, dus krijgen gebruikers momenteel nog de optie op terug te wisselen. Het webgebaseerde e-mailprogramma is momenteel dus nog ‘opt in’, maar dit zal veranderen eens de app op punt staat. Dan krijgt iedereen standaard de nieuwe Outlook te zien, maar krijgen gebruikers wel de mogelijkheid om het vertrouwde mailprogramma terug te halen.

Die fase heet de ‘opt out’-fase, omdat je steeds de mogelijkheid krijgt om je van de nieuwe Outlook af te melden. Op een bepaald moment zal Microsoft het nieuwe mailprogramma sterker naar voren schuiven. Tijdens deze ‘Cutover’-fase worden nieuwe gebruikers stelselmatig naar de nieuwe Outlook geleid. 12 maanden voordat deze fase van start gaat zal Microsoft gebruikers op de hoogte stellen. Vanaf dan zal elke nieuwe Windows-installatie en elk Microsoft 365-abonnement automatisch de nieuwe, webgebaseerde Outlook installeren.

Ondersteuning tot 2029

Dat wil niet zeggen dat de klassieke ervaring meteen verdwijnt. Gebruikers die aan de klassieke versie van het e-mailprogramma gewoon zijn geraakt, zullen die nog een hele tijd kunnen gebruiken. Microsoft laat namelijk weten dat de klassieke Outlook-app ondersteuning krijgt tot in 2029. Het bedrijf wil gebruikers dus niet dwingen om zomaar over te stappen, al zal de nieuwe Outlook automatisch op nieuwe pc’s verschijnen. Ook bedrijven zullen mettertijd automatisch overgezet worden naar de nieuwe Outlook indien ze de overstap niet al vroeger maakten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business