Fitbit Sense 2 en Versa 4 krijgen grote software-upgrade

Fitbit Charge 6 kleuren
© Fitbit
Fitbit heeft vandaag een reeks software-updates uitgebracht voor de Sense 2, Versa 4, Charge 6 en de Inspire 3. Het gaat onder meer om de introductie van YouTube Music.

YouTube Music was eerder al beschikbaar op de Charge 6 en komt nu ook naar de Fitbit Sense 2 en Versa 4. Zo kun je vanaf je pols muziek opzoeken, selecteren en direct afspelen op je smartwatch (via draadloze oortjes). De YouTube Music-app voor Fitbit kan daarnaast nog de Music-app op je smartphone bedienen.

Na de update kun je ook de tekstgrootte van je Sense 2 of Versa 4 aanpassen; dat kan goed uitkomen als je aan het sporten bent en de tekst te klein is om makkelijk af te lezen.

Verbeterde Auto Detect

Fitbit zegt dat de Auto Detect-functie van de verschillende smartwatches is bijgewerkt. Weldra kunnen de fitnesstrackers ook roeien, activiteiten op crosstrainers en spinning detecteren. Met Auto Detect konden de horloges eerder al wandelen, hardlopen en fietsen detecteren; behalve de Inspire 3. Voor die fitnesstracker is Auto Detect een geheel nieuwe functie. De Inspire 3 krijgt aansluitend 20 nieuwe sportmodi, waardoor het totaal uitkomt op 40.

Google spreekt ook over verbeterde prestaties van de hartslagsensoren op de Sense 2, Versa 4 en Inspire 3 dankzij optimalisaties in het machinelearningalgoritme. Eerder profiteerde de Charge 6 al van soortgelijke verbeteringen die Google had doorgevoerd op de Pixel Watch. Dankzij de geoptimaliseerde hartslagmonitoring zijn ook andere stastistieken, zoals het aantal verbrande calorieën en Active Zone Minuten, een stuk accurater.

Voor de Sense 2, Versa 4 en Charge 6 voorziet Google ten slotte in verbeterde GPS-prestaties, wat weer leidt tot verbeterde statistieken en kaartweergaven.

Uitgelicht artikel Fitbit Charge 6 kleuren Fitbit-app krijgt update met nieuwe slaapstatistieken

Firmware-update opgestart

Google zegt de update vanaf heden uit te rollen naar de Sense 2, Versa 4, Charge 6 en Inspire 3. Het kan even duren voordat je de update ziet verschijnen in de Fitbit-app: meestal worden zulke grote updates geleidelijk aan uitgerold.

fitbitfitbit charge 6fitbit versa 4googlewearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen