Nieuws

Fitbit lanceert Charge 6 voor 159,95 euro

Fitbit Charge 6 kleuren
© Fitbit
Google heeft donderdag de Fitbit Charge 6 geïntroduceerd. Het is de eerste Fitbit Charge-wearable met een fysieke drukknop.

Voor het ontwerp moet je de nieuwe Charge 6 alvast niet kopen. Google heeft immers slechts één element aangepakt: het ontbreken van een fysieke drukknop. Google bracht zo’n knop verleden jaar al naar de Sense 2 en Versa 4, en nu dus ook naar de Charge 6. Ook is de wearable leverbaar in een nieuwe kleur: champagnegoud. In die kleur levert Fitbit de smartwatch met een oranje band. Bij de zilveren en zwarte behuizingen krijg je respectievelijk een beige en zwart sportbandje.

Hoewel de behuizing dus weinig vernieuwend is, heeft de Charge 6 onderhuids wel degelijk meer te bieden. Om te beginnen moet de hartslagsensor tot 60 procent nauwkeuriger zijn. Dit komt met name ten goede aan de hartslagmetingen tijdens intensieve activiteiten, licht Google toe. Hoe deze verbetering bereikt werd? Over een nieuwe sensor wordt niet gesproken. Wel spreekt het over zijn hartslagalgoritme, dat afkomstig is van de Pixel Watch.

Meer gezondheidsmetingen

Naast de verbeterde hartslagmetingen zijn er ook diverse functies toegevoegd. Hieronder zijn alle vernieuwingen opgesomd:

  • Sleep score: de Charge 6 geeft je voortaan een slaapscore op basis van zijn slaapmetingen, en neemt daarin onder meer je hartslag en rusteloosheid mee;
  • Stress Management Score: volgens Google kan de wearable via EDA-scans (Elektrodermale Activiteit) achterhalen hoe je lichaam reageert op fysieke activiteiten. Die informatie wordt gebruikt om je stressniveau te bepalen en richtlijnen op te stellen waarmee je je stress kan beheersen;
  • Meer gezondheidsdata: voortaan kan de Charge-wearable ook je zuurstofverzadiging (in je bloed), hartslagvariabiliteit en ademhalingsfrequentie meten;
  • Daily Readiness Score: wil je weten of je vandaag kan gaan sporten? Aan de hand van de DRS kan je aflezen of je best nog een dagje rust pakt, of weer vol aan de slag kan gaan.

20 nieuwe trainingsmodules

Ten slotte biedt Google zo’n 20 nieuwe trainingsmodules aan op de Fitbit Charge 6. Het gaat onder meer om modules voor krachttraining en snowboarding. In totaal biedt Fitbit ‘meer dan 40 modules’ aan. Ga je trainen, laat je smartphone dan gerust thuis: de wearable bevat namelijk een ingebouwde GPS.

Dan nog de prijs: de Fitbit Charge 6 is vanaf 12 oktober te koop voor 159,95 euro. Je kan de Charge 6 kopen via Google en diverse Belgische retailers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business