Nieuws

Fitbit-app krijgt update met nieuwe slaapstatistieken

Fitbit Charge 6 kleuren
© Fitbit
Het ontwerp van de slaapstatistieken in de Fitbit-app is volledig op de schop gegaan. De vernieuwde statistieken maken het mogelijk om de nodige informatie in een oogopslag te bekijken.

De Fitbit-app kreeg vorig jaar al een compleet nieuw uiterlijk, dat in lijn ligt met Googles Material You-designtaal. Enkele pagina’s bleven echter ongewijzigd, zoals die voor de slaapstatistieken. Ook die krijgen nu een ontwerp dat aansluit bij Material You. De slaapstatistieken zijn voortaan opgedeeld in vier secties: Dag, Week, Maand en Jaar. De dagstatistieken geven je steeds de meest uitgebreide data.

Nieuwe Fitbit-slaapstatistieken

Bovenaan de Dag-pagina zie je hoelang je hebt geslapen ten opzichte van je slaapdoel. Je ontvangt ook een slaapscore. Deze score baseert Google op de data van je slaaptijdlijn, die je daaronder vindt. De tijdlijn geeft je een exact overzicht van de verschillende slaapfases: wakker, REM, licht en diep. Fitbit geeft verder ook ‘Benchmark’-data, zodat je je slaapritme kan vergelijken met die van anderen. Ook kan je met een klik op de knop het 30-daagse gemiddelde bekijken.

Fitbit slaapstatistieken
© Fitbit

Het Dag-tabblad biedt ook inzicht in de variatie van je bloedzuurstofspiegel, de gemiddelde hartslag, de mate waarin je snurkt en meer. Volgens Google moet het nieuwe design helpen om de informatie op het slaapstatistieken-tabblad sneller tot je te nemen. Eerder moest je eerst een specifieke dag aantikken en was de informatie niet altijd even overzichtelijk. Daarnaast is er nu, afhankelijk van het Fitbit-model dat je bezit, meer gezondheidsinformatie beschikbaar.

In de andere tabbladen (Week, Maand en Jaar) zie je vooral hoe je slaapritme is gewijzigd. Hiervoor moet je de fitnesstracker of smartwatch wel regelmatig dragen. Na ongeveer 10 nachten kan Fitbit aardig inschatten hoe je slaapritme verloopt.

Update voor Android en iOS

Wanneer de vernieuwde slaapstatistieken worden uitgerold, laat Fitbit vooralsnog in het midden. De verwachting is dat de update op korte termijn beschikbaar komt op Android en iOS. 9to5Google meldt dat de uitrol woensdag van start is gegaan.

Androidfitbitfitnessioswearable

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen