Nieuws

Fitbit-app krijgt compleet nieuw uiterlijk

Fitbit Sensa 2
© Fitbit
Google heeft dinsdagavond een compleet vernieuwde Fitbit-app aangekondigd. De applicatie krijgt onder meer vereenvoudigde navigatie met nog slechts een drietal tabbladen.

De vernieuwde Fitbit-app komt niet helemaal als een verrassing. Verleden week nog raakte bekend dat Google een Coach-tabblad aan de app wilde toevoegen. Ditmaal kondigt Google dus een nieuw ontwerp aan, inclusief de eerder gelekte Coach-sectie. Volgens de zoekgigant moet de app er na de update vooral een stuk overzichtelijker uitzien, én informatie weergeven die jij nodig hebt.

Het gros van de wijzigingen komt voort uit de nieuwe navigatiestructuur. De navigatiebak onderaan de app blijft behouden, voortaan met nog drie snelkoppelingen: Vandaag, Coach en Jij. Qua invulling blijft het Vandaag-tabblad gelijk. Fitbit toont daarin de belangrijkste statistieken, zoals het aantal stappen dat jij hebt gelopen. Ook statistieken als slaapmonitoring worden in dit tabblad getoond. Nieuw is vooral dat de grafieken overzichtelijker en aantrekkelijker zijn, aldus Google.

Nieuw Coach-tabblad

Verder treffen we in de nieuwe Fitbit-app dus de Coach-sectie terug. Die sectie omvat motiverende gezondheids- en fitnesscontent. Dit omvat onder meer een reeks trainingen en mindfulness-sessies, inclusief video’s en extra uitleg. Premium-abonnees krijgen verder toegang tot extra content, zoals HIIT-trainingen en dance cardio-oefeningen.

Uitgelicht artikel Fitbit wearable Fitbit start morgen met ‘aanmelden via Google’

Tot slot vind je onderaan een snelkoppeling naar ‘Jij’. Daarin voegde Google de bestaande Fitbit Community, persoonlijke details en -doelen, en medailles samen. Hoewel de app dus opgeruimder oogt, zijn er geen functies verdwenen. Ze kregen enkel een andere locatie.

Beschikbaar in de herfst

Fitbit meldt dat de vernieuwde Fitbit-app vanaf de herfst beschikbaar komt. Tot die tijd kunnen gebruikers wel deelnemen aan een beperkt bètaprogramma. Degenen die aan dit testprogramma willen deelnemen, kunnen hier terecht. Let op: het is mogelijk dat nog niet alle functies werken zoals je gewend bent van de wearable-app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business