Pixel Watch 2 krijgt veel lichtere behuizing

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Googles Pixel Watch 2 stapt over van roestvrij staal naar aluminium. Mogelijk wordt die stap gezet om het gewicht van de smartwatch verder te verlagen.

Google zou in september of oktober de Pixel Watch 2 onthullen. De tweede Wear OS-smartwatch van de zoekgigant krijgt, zo lekte eerder uit, een nieuwe en vooral zuinigere Exynos W-chipset. De smartwatch zou bovendien in twee varianten beschikbaar komen. Ditmaal ontrafelde 9to5Google informatie over de behuizing van Googles tweede Pixel Watch. Voor die behuizing wil de fabrikant namelijk overstappen van roestvrij staal naar aluminium.

Zo’n aluminium behuizing is lichter dan eenzelfde behuizing van roestvrij staal, becijferde de site. Apple’s Watch Series 8 (41mm) dient daarbij als voorbeeld. Het model gemaakt van roestvrij staal weegt zo’n 42,3 gram. Zijn aluminium tegenhanger weegt daarentegen 32,2 gram. Hoe dit uitpakt voor het gewicht van de Pixel Watch 2, is voorlopig ongeweten. Je mag er wel zeker van zijn dat de stap naar aluminium een gewichtsbesparing oplevert.

Fitbit, Googles smartwatch-divisie, heeft alvast ervaring met het gebruik van aluminium. Het merk maakt immers exclusief gebruik van aluminium voor de Versa en Sense-modellen. Zo licht als die smartwatches – de Sense 2 weegt slechts 26 gram – zal de Pixel Watch 2 wellicht niet worden. Wel kan het gewicht onder de 30 gram duiken: de huidige Pixel Watch weegt immers zo’n 36 gram. Alle genoemde cijfers gaan steeds om de behuizingen, zonder bandjes.

Nieuwe Pixel Watch-bandjes

Verwacht wordt dat de behuizing verder grotendeels gelijk blijft aan de OG Pixel Watch. Aanleiding voor die conclusie is Googles onthulling van een nieuw koraal-kleurig Pixel Watch-bandje. Dit bandje komt pas in de herfst beschikbaar – precies op het moment dat de Watch 2 wordt onthuld. Het lijkt er daarmee op dat de Pixel-horloges hetzelfde bandjessysteem gebruiken.

Fitbit Premium ‘verdwijnt’

Intussen werkt Google ook aan een volledig nieuw ontwerp van de Fitbit-app. Onderdeel van die app is ook een nieuwe Coach-sectie. Hoewel de naam ‘Fitbit Coach’ nieuw is, is het volgens 9to5Google niets meer dan een rebranding van de Premium-functies. Er worden dus geen nieuwe opties aan de app toegevoegd. Of, althans: momenteel zijn die nog niet gespot.

Fitbit Coach
© 9to5Google

Wanneer de vernieuwde app wordt gelanceerd is nog onduidelijk. Mogelijk is het wachten op een nieuwe reeks Fitbit-modellen, of tot de lancering van de Pixel Watch 2 in de herfst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business