Twee varianten Google Pixel Watch 2 onderweg

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Een update aan de Google-app heeft het bestaan van twee varianten van de Pixel Watch 2 onthuld.

Eerder dit jaar raakte bekend dat Google in het najaar de Pixel Watch 2 lanceert. Het horloge dient ter opvolging van Google’s allereerste Pixel-smartwatch, die in 2022 werd gelanceerd. Inmiddels lijkt het erop dat Google zelfs twee varianten wil onthullen, schrijft 9to5Google. De website dook in een recente update van de Google-app en vond daar informatie over een nieuwe Pixel-smartwatch met codenaam “Eos”. Eerder ontrafelden ze al informatie rond een smartwatch met codenaam “Aurora”. Ook toen ging het naar verluidt om de Pixel Watch 2.

Vooralsnog is niet bekend hoe de twee modellen van elkaar verschillen. Fabrikanten brengen meestal verschillende formaten smartwatches op de markt. Ook zijn er vaak WiFi- en LTE-modellen, waarbij mobiele connectiviteit het enige verschil is. Dit was verleden jaar al het geval met de Pixel Watch, die verkrijgbaar is in WiFi-only én WiFi + LTE-varianten.

Dezelfde in-app-animaties

Een ander saillant detail is dat Google al animaties in de Google-app opnam voor de Pixel Watch 2. Althans, de animaties zijn gelinkt aan de Watch 2, maar zijn exact hetzelfde als de animaties die de zoekgigant gebruikt voor zijn eerste generatie Pixel Watch. Dat zou erop wijzen dat het ontwerp van de nieuwe Pixel Watch grotendeels of zelfs geheel gelijk is aan zijn voorganger.

Specifiek gaat het om animaties voor Assistant en Voice Match op de smartwatch. Daarop zien we de omlijning van de eerste generatie Pixel Watch. Het lijkt ons niet onmogelijk dat Google de Pixel-smartwatch hetzelfde ontwerp meegeeft; dat principe gebruikt het merk immers al jaren voor zijn Pixel-smartphones. Verwacht wordt dat het ontwerp van de Pixel 8-serie bijvoorbeeld grotendeels gelijk is aan dat van de Pixel 7-serie.

Uitgelicht artikel Pixel Watch 2 Accuduur Google Pixel Watch 2 fors verlengd

Tegelijkertijd is het goed mogelijk dat dit simpelweg placeholders zijn, die later worden vervangen. Met nog enkele maanden te gaan tot de lancering is er ruim voldoende tijd om dit aan te passen. Bovendien zijn deze details nu enkel in de codebasis aanwezig – als gebruiker krijg je de animaties van de Pixel Watch 2 niet te zien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business