Eerste informatie Pixel Watch 2 duikt op

Pixel Watch 2
© Unsplash/Triyansh Gill
Komt er dit jaar nog een Pixel Watch? 9to5Google deelde alvast de eerste informatie over de Pixel Watch 2.

Google betrad verleden jaar voor het eerst de markt van wearables. Met de Pixel Watch wist Google technieken van Fitbit te integreren in zijn Wear OS-ecosysteem. Ongeweten was of Google zijn Pixel Watch-reeks jaarlijks zou vernieuwen. Volgens 9to5Google verschijnt er dit jaar in elk geval wel een nieuw model. Momenteel is niet bekend welke naam het merk aan zijn tweede smartwatch geeft – mogelijk gaat het om de Pixel Watch 2. Informatie daarover is echter (nog) niet uitgelekt.

Lancering Pixel Watch 2

Verder zegt de website te weten dat Google de tweede Pixel Watch lanceert tezamen met de Pixel 8 en Pixel 8 Pro. Die smartphones lanceert de zoekgigant mogelijk in de herfst. Welke aanpassingen de smartwatch meekrijgt blijft nog enigszins koffiedik kijken. Een snellere, efficiëntere processor zou in elk geval opwachting maken. Mogelijk gaat het daarbij om de Exynos W920-chip van Samsung. Deze chipset wordt ook gebruikt in Samsungs recente Galaxy Watch-modellen.

Gehoopt wordt dat het Wear OS-horloge ook op andere vlakken wordt aangepakt. Zo had de eerste Pixel Watch relatief dikke schermranden. Ook bleek het afgeronde glazen ontwerp niet erg bestand tegen klappen – verschillende gebruikers meldden zich sinds de lancering met gebroken schermen.

Uitgelicht artikel Fitbit Luxe Samensmelting Fitbit en Google weer een stapje verder

Pixel Watch voor kinderen?

Geruchtenmaker Jon Prosser zegt de informatie van 9to5Google te kunnen bevestigen. Ook schrijft Prosser dat een ‘versie van de Pixel Watch 2 voor kinderen in de maak is’. Concrete details daarover noemt de geruchtenmaker niet. Wel zou dat horloge onder de Fitbit-merknaam vallen en wordt het dus geen écht Pixel-horloge. Of die smartwatch dan nog wel Wear OS draait, is onbekend.

Prijzen en beschikbaarheid

Voorlopig blijven ook details over prijzen en beschikbaarheid onbesproken. Google bracht de eerste Pixel Watch op de markt voor omstreeks 350 euro. Wel werd hij nooit in onze contreien uitgebracht: de smartwatch was enkel beschikbaar via grijze import. Gezien Google Pixel-producten intussen wel worden uitgebracht in Nederland, zou dat dit jaar kunnen veranderen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business