Fitbit start morgen met ‘aanmelden via Google’

Fitbit wearable
© Unsplash/Adam Birkett
Dinsdag kenmerkt het begin van het einde voor Fitbit-accounts. Vanaf dat moment kunnen Fitbit-gebruikers inloggen met een Google-account.

Voordat je meteen naar het Fitbit-portaal racet: je hoeft nog niet meteen over te stappen. Google zegt gebruikers tot begin 2025 in te laten loggen met hun Fitbit-account. Daarna is het echter wel over en uit met Fitbit-accounts. Je moet vanaf dan verplicht inloggen met een Google-account om je Fitbit-wearable te blijven gebruiken.

Momenteel is dat dus niet aan de orde. Wel biedt Google vanaf dinsdag 6 juni alvast de optie om die overstap te wagen. De migratie houdt niet veel meer in dan het laten overzetten van je Fitbit-data naar Google’s ecosysteem. Eenmaal dit proces is afgerond kun je verder zonder iets te merken; er verandert niets aan de Fitbit-app, en je wellnessdata komt mee bij de migratie.

Nieuwe Fitbit-gebruikers

Nieuwe gebruikers die vanaf 6 juni een account proberen aan te maken, worden meteen verplicht in te loggen via Google. Data wordt daarbij ook gekoppeld aan je Google-account. Velen vragen zich af wat daarvan de impact is op hun privacy. Eerder garandeerde Google dat de data enkel worden gebruikt in het Fitbit-ecosysteem. Wellnessdata worden dus niet ineens voor advertenties gebruikt, benadrukte Google.

Uitgelicht artikel Fitbit Versa en Sense lokaal audio-afspelen Fitbit Versa en Sense-smartwatches verliezen weeral functies

Waarom wordt overgestapt naar een Google-inlogproces? Volgens de zoekgigant is dat niet alleen veiliger, maar bovenal veel gemakkelijker. Dit laatste klinkt logisch, gezien veel Fitbit-gebruikers een Android-smartphone bezitten én dus al ingelogd zijn bij Google. Eenmaal de Fitbit-app geïnstalleerd is, hoeft zodoende ook niet los ingelogd te worden op een bijbehorend Fitbit-account.

Overname door Google

Sinds de overname van Fitbit in 2021 zijn de bedrijven al flink naar elkaar toe gegroeid. Zo ver zelfs dat de Pixel Watch gebruikmaakt van de Fitbit-app en verschillende technieken van dat bedrijf. Fitbit-wearables kregen in ruil toegang tot verschillende technieken van Google – waaronder de optie om via Google Maps te navigeren en met Google Pay te betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business