Fitbit start morgen met ‘aanmelden via Google’

Fitbit wearable
© Unsplash/Adam Birkett
Dinsdag kenmerkt het begin van het einde voor Fitbit-accounts. Vanaf dat moment kunnen Fitbit-gebruikers inloggen met een Google-account.

Voordat je meteen naar het Fitbit-portaal racet: je hoeft nog niet meteen over te stappen. Google zegt gebruikers tot begin 2025 in te laten loggen met hun Fitbit-account. Daarna is het echter wel over en uit met Fitbit-accounts. Je moet vanaf dan verplicht inloggen met een Google-account om je Fitbit-wearable te blijven gebruiken.

Momenteel is dat dus niet aan de orde. Wel biedt Google vanaf dinsdag 6 juni alvast de optie om die overstap te wagen. De migratie houdt niet veel meer in dan het laten overzetten van je Fitbit-data naar Google’s ecosysteem. Eenmaal dit proces is afgerond kun je verder zonder iets te merken; er verandert niets aan de Fitbit-app, en je wellnessdata komt mee bij de migratie.

Nieuwe Fitbit-gebruikers

Nieuwe gebruikers die vanaf 6 juni een account proberen aan te maken, worden meteen verplicht in te loggen via Google. Data wordt daarbij ook gekoppeld aan je Google-account. Velen vragen zich af wat daarvan de impact is op hun privacy. Eerder garandeerde Google dat de data enkel worden gebruikt in het Fitbit-ecosysteem. Wellnessdata worden dus niet ineens voor advertenties gebruikt, benadrukte Google.

Uitgelicht artikel Fitbit Versa en Sense lokaal audio-afspelen Fitbit Versa en Sense-smartwatches verliezen weeral functies

Waarom wordt overgestapt naar een Google-inlogproces? Volgens de zoekgigant is dat niet alleen veiliger, maar bovenal veel gemakkelijker. Dit laatste klinkt logisch, gezien veel Fitbit-gebruikers een Android-smartphone bezitten én dus al ingelogd zijn bij Google. Eenmaal de Fitbit-app geïnstalleerd is, hoeft zodoende ook niet los ingelogd te worden op een bijbehorend Fitbit-account.

Overname door Google

Sinds de overname van Fitbit in 2021 zijn de bedrijven al flink naar elkaar toe gegroeid. Zo ver zelfs dat de Pixel Watch gebruikmaakt van de Fitbit-app en verschillende technieken van dat bedrijf. Fitbit-wearables kregen in ruil toegang tot verschillende technieken van Google – waaronder de optie om via Google Maps te navigeren en met Google Pay te betalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business