Nieuws

Fitbit Versa en Sense-smartwatches verliezen weeral functies

Fitbit Versa en Sense lokaal audio-afspelen
Eigenaren van de Fitbit Versa en Sense-smartwatches gaan er weer op achteruit. Google laat weten dat de smartwatches ondersteuning voor lokale audio-opslag verliezen.

Voor de lokale audio-beleving konden Fitbit Versa en Sense-gebruikers tot op heden vertrouwen op de diensten van Pandora en Deezer. Fitbit-supportartikelen lichten nu toe dat die muziekdiensten op 31 maart 2023 van Fitbit-apparaten verdwijnen. Dat merkt 9to5Google op. Nadien zijn de apps voor niet meer te downloaden en verliezen ze al hun functies op horloges waar ze ooit op geïnstalleerd werden. Muziek die al lokaal werd opgeslagen is hierdoor na die datum ook niet meer terug te luisteren.

Het probleem speelt overigens enkel een rol van betekenis op de eerste generatie Fitbit Sense en de oudere Verse-horloges. Op de Sense 2 en Versa 4 die de fabrikant vorig jaar uitbracht ontbrak support voor lokale audio-opslag volledig: Deezer en Pandora kwamen nooit op die smartwatches beschikbaar. Er is inmiddels ook onrust ontstaan rondom het voortbestaan van andere apps in de appwinkel. Ongeweten is namelijk of het einde van de lokale audio-opslag is gedreven door het beperkte aantal gebruikers, of wijzigingen die Google ‘in het verschiet’ heeft voor het OS van de smartwatches.

Bij Deezer en Pandora lijkt de wijziging alvast nog niet volledig doorgedrongen. Geen van beide bedrijven heeft hun Fitbit-supportpagina aangepast met de informatie over het afsluiten van de lokale audio-opslag. Sense en Versa-gebruikers kunnen zelfs nog een gratis trial van drie maanden aanvragen voor lokale audio-playback op hun smartwatch. De officiële activatiepagina van Deezer voor Fitbit bevat ook nog geen melding over het einde van de ondersteuning.

Fitbit over naar Wear OS

Intussen is het ook de vraag hoe de toekomst van Fitbit er exact uit komt te zien. Mogelijk stapt de Google-dochter op termijn over op Googles Wear OS als besturingssysteem, en zien we nu een van de eerste scheuren in het bestaan van het eigen OS van Fitbit.

Het zou alvast een logische keus zijn – Google implementeerde veel van Fitbit’s unieke functies in zijn eigen Wear OS-schil op de Pixel Watch. Die smartwatch kan je zelfs uitlezen via de Fitbit-app. Nu kan dat nog met een Fitbit-account; later dit jaar verdwijnt die optie en zijn nieuwe gebruikers aangewezen op Google-accounts.

fitbitfitnessontspanningpandora

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals