Nieuws

Fitbit verwijdert Google-inlogoptie

fitbit tracker smartwatch google login optie verwijderd
Fitbit verwijdert de huidige inlogoptie voor Google-accounts. Dat gebeurt ter voorbereiding van een volledige integratie met Google.

Voor wie al wist dat Fitbit werd overgenomen door Google, lijkt dit nieuws op het eerste zicht vreemd. Het verwijderen van de huidige loginoptie voor Google is echter een stap naar de verdere integratie met Fitbit. Voorheen kon je zowel inloggen met je Google-account als met je Fitbit-account. Nu verdwijnt de Google-optie tijdelijk ter voorbereiding op een Google-login als enige optie. Er verscheen een melding op de loginpagina om gebruikers op de verandering te wijzen.

Integratie met Google wordt reëler

Het bedrijf gaf al eerder aan dat Google-accounts op Fitbit gelanceerd zouden worden in 2023. Waarschijnlijk zal dat dus vroeg in het jaar gebeuren. Vermoedelijk verdwijnt de loginoptie via Fitbit dan volledig en zal er één loginoptie voor Google in de plaats komen. Zodra het gebruik van Google-accounts volledig geïntegreerd is, wordt het ook niet meer mogelijk voor nieuwe gebruikers om een Fitbit-account te maken.

Voor huidige gebruikers is er nog iets meer tijd om hun gegevens over te zetten op een Google-account. Zij krijgen vanaf 2023 evenzeer de optie om over te stappen, maar kunnen dan ook nog hun oude account blijven gebruiken. Als ze een nieuwe wearable willen instellen, is het dan weer wel vereist om meteen de wissel naar Google te maken.

Tot “minstens begin 2025” zouden Fitbit-accounts ondersteund moeten blijven. Daarna wordt het gebruik van een Google-account verplicht. Er wordt wel aan de gebruikers beloofd dat er in de toekomst “transparant” gecommuniceerd zal worden over de exacte tijdlijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business