Fitbit Sense 2 Google Maps

Google Maps is officieel beschikbaar op Fitbit-horloges. De navigatie-app verscheen in december op de Sense 2 en Versa 4, maar bevat nu pas alle functies van de Maps-smartwatchapp.


Toen de Google de Maps-app in december lanceerde, bleek de app eigenlijk nog een holle doos. De navigatie-app ontbrak het aan richtingaanwijzingen en ook informatie over de navigatie die actief was op je telefoon (onder meer je bestemming en afstand), bleek niet beschikbaar in de Maps-app die in december werd gelanceerd. 9to5Google schrijft dat Google de Maps-app heeft geüpdatet en de missende functies heeft toegevoegd.

Google Maps op Fitbit-horloges

Net zoals bij Google Maps op Wear OS, volg je in de Maps-app op de Sense 2 en Versa 4 de navigatie die je op je telefoon hebt gestart. Vanaf de Sense 2 of Versa 4 een route instellen behoort (nog) niet tot de mogelijkheden. Natuurlijk kun je de navigatie wel vanaf het horloge pauzeren, of geheel stoppen. Bij aankomst op je bestemming of na het afbreken van de navigatie toont de smartwatch een samenvatting van de route, met daarin een overzicht van je verbrande calorieën, de gelopen afstand, het aantal stappen en je hartslag(zones).

Zoals je mag verwachten van een navigatie-app, kan de Maps-app aanwijzingen tonen om de route te volgen. Die krijg je dan stap-voor-stap te zien. Kijk je al eens graag vooruit, dan kan je op ‘View’ klikken om een lijst met kaarten te zien waarin alle stappen genoteerd staan. De horloges trillen als je van richting moet veranderen of je een verkeerde afslag nam, net zoals dit op een smartphone werkt.


Wat de Maps-app op Fitbit-horloges bijzonder maakt is de Automatisch starten-modus. In die navigatiemodus tonen Fitbit-smartwatches direct de navigatie van op je smartphone zodra je begint te wandelen of een andere activiteit onderneemt. Zo kun je vooraf een gewenste route op je smartphone instellen en kan je het toestel hierna met rust laten. Volgens 9to5Google werkt de functie met autorijden, fietsen en wandelen.

Installeren via Fitbit-app

Vooralsnog biedt Fitbit de Maps-app enkel aan op de Sense 2 en Versa 4. Beide horloges werden in 2022 uitgebracht, nadat de Fitbit-overname door Google werd afgerond. Een echte appwinkel, zoals we die kennen van Wear OS, moeten we missen op Fitbit-smartwatches. Voor de installatie van de Maps-app moet je daarom terecht bij het Vandaag-tabblad in de Fitbit-app op je smartphone. Daar vind je tegenwoordig een Google Maps-tegel. Klik daarop om de set-up van Google Maps te starten.