Google werkt aan ‘goedkoper’ One Lite-abonnement

Google One
© Google
Googles One-abonnementendienst krijgt er binnenkort mogelijk een abonnement bij: One Lite. Aanwijzingen daartoe zijn aangetroffen in de Google Foto's-app.

Hoe het One Lite-abonnement precies past in Googles huidige One-aanbod is niet helemaal duidelijk. Momenteel valt er al behoorlijk wat te kiezen, met drie abonnementsvormen: Basis, Premium en AI Premium. In de Verenigde Staten is er bovendien nog een ‘Standaard’-abonnement, dat tussen Basis en Premium valt. Mogelijk komt er binnenkort een vijfde One-abonnement: One Lite, ontdekte Android Authority in de code van de Foto’s-app.

Volgens de publicatie is de verwijzing naar ‘Google One Lite’ aanwezig in versie 6.92 van Foto’s. Buiten de naam is er nog niets bekend over het nieuwe Google One-abonnement. Het lijkt er in elk geval niet op dat het Lite-abonnement het bestaande Basic-plan gaat vervangen.

Mogelijk is het abonnement zelfs nog iets goedkoper dan het Basic-plan. Met Basic krijg je nog een groot deel van de voordelen van Premium, zij het met minder opslag. Mogelijk krijgen gebruikers met One Lite enkel meer opslaggeheugen in Google Drive en geen of nauwelijks andere voordelen. Het abonnement zou ook beperkingen kunnen opleggen voor het aantal mensen waarmee je de voordelen kunt delen, maar dat blijft voorlopig koffiedik kijken.

Uitgelicht artikel Google One Einddatum Google One VPN eindelijk bekend

Wat eveneens goed mogelijk is, is dat One Lite enkel in bepaalde markten beschikbaar komt, zoals dat nu ook geldt voor het ‘Standaard’-abonnement. Als One Lite daadwerkelijk goedkoper is dan het Basic-abonnement, dan zou je er wellicht slechts 1 euro per maand voor betalen. De tijd zal moeten uitwijzen of het abonnement er daadwerkelijk komt en wat de voordelen ervan zijn.

googleGoogle One

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen