Vierde generatie Nest Learning Thermostat is onderweg

Nest Learning Thermostat V4
© MysteryLupin
Google onthult mogelijk op korte termijn de vierde generatie Nest Learning Thermostat. Van de eerstvolgende Nest-thermostaat zijn deze week enkele afbeeldingen opgedoken.

De derde generatie Nest Learning Thermostat werd al in 2018 uitgebracht. Sindsdien bracht de Google-dochter nog de Nest Thermostat E en de vernieuwde ‘Nest Thermostat’ uit, maar die laatste is nooit in Europa verschenen. Geruchtenmaker @MysteryLupin heeft ditmaal via X afbeeldingen verspreid van de vierde generatie Nest Learning Thermostat.

Vergeleken met de derde generatie Learning Thermostat lijkt V4 iets meer afgerond. Bovendien lijkt de thermostaat een groter scherm te krijgen met een licht aangepaste Nest-interface. Voor wie de Nest-thermostaat graag handmatig bedient is er goed nieuws: de handige draairing van de derde generatie is namelijk behouden gebleven.

Nest-temperatuursensoren

Google werkt naar verluidt ook aan nieuwe temperatuursensoren. Die kun je overal in huis plaatsen om de temperatuur in de gaten te houden. Net als de thermostaat lijkt ook de Nest Temperature Sensor (Gen 2) wat ronder dan zijn voorganger. Je kunt de temperatuursensor op een tafel neerleggen of simpelweg op je muur monteren.

Het lijkt er bovendien op dat de sensoren naast de temperatuur ook de luchtkwaliteit in de gaten kunnen houden. Dat blijkt uit screenshots van de Home-app waarin Google een zogeheten AQI-score noemt, wat staat voor Air Quality Index. Hiermee kun je bepalen of het nodig is om een luchtreiniger te plaatsen. De accu van de temperatuursensoren zou tot drie jaar meegaan, blijkt uit gelekte marketingmaterialen.

Thermostaat met Soli-radar

Vermoedelijk krijgt de nieuwe Nest-thermostaat ook een ingebouwde Soli-radar. Hiermee kan de thermostaat automatisch het scherm activeren als je langsloopt of je hand richting de Nest-thermostaat beweegt.

Het blijft nog even afwachten wat de vierde generatie Learning Thermostat allemaal te bieden heeft. Vermoedelijk komen we daar op 13 augustus al meer over te weten. Google houdt dan zijn Made by Google-event voor 2024. Dat event staat in elk geval in het teken van de Pixel 9-serie.

googlenestnest learning thermostatsmarthome

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen