Nieuws

Google lanceert goedkopere Nest-thermostaat met Soli-radar

Google Nest thermostaat
Google's nieuwe Nest thermostaat weet wanneer er niemand thuis is en kan je verwarming automatisch in ECO-modus zetten. Zo zou je 12% minder kosten per jaar kunnen hebben.

Zoals verwacht heeft Google gisterenavond een nieuwe goedkopere versie van zijn Nest-thermostaat uitgebracht. Het toestel heeft een Soli-radar aan boord waarvan we in eerste instantie dachten dat hij diende om de Nest te bedienen met handgebaren.

Nest thermostaat

Waarvoor dan wel die Solitechnologie? Google heeft ervoor gekozen om een de tool in te bouwen zodat het display meteen kan oplichten als de Nest ziet dat je in de buurt bent en dichterbij komt. Bovendien kan de Soliradar vaststellen of er niemand meer in huis is en kan hij automatisch de ecomodus inschakelen zodat je niet onnodig stookt. Die tool kan er volgens het bedrijf zelf voor zorgen dat je zo’n 12% per jaar op kosten kan besparen.

Verder heeft de zoekmachinegigant geen leerfunctie in de nieuwe Nest gestoken. Bij de vorige modellen zit die functie er wel in en leert het hoe je leeft en welke temperatuur het beste op welke moment kan. De nieuwe thermostaat heeft in de plaats een eenvoudig themasysteem gekregen waarbij je alles zelf bepaald.

Google Home

Je kan het nieuwe toestel ook wel gewoon beheren via de Google Home-app en er is ook ondersteuning voor Amazon Alexa. De nieuwe Google Nest thermostaat kost in de VS momenteel 130 dollar en is ook goedkoper dan het E-model. Het is vandaag nog onduidelijk of/wanneer de zoekmachinegigant de nieuwe slimme thermostaat ook in Europa gaat lanceren.

Google Nest Thermostaat

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business