Nieuws

Tesla roept 1,8 miljoen auto’s terug voor gevaar bij motorkappen

V4 Supercharger
© Tesla
Tesla heeft in de Verenigde Staten 1,8 miljoen voertuigen teruggeroepen voor een veiligheidskwestie. In uitzonderlijke gevallen kan een motorkap die niet goed gesloten wordt, opengaan en het zicht belemmeren. De softwaremelding daarvoor kan ontbreken.

Reuters bericht over de terugroepactie, die van toepassing is op bepaalde productieseries van de Model 3, Model S en Model X, van 2021 tot 2024. Het probleem zou zich ook kunnen voordoen bij de Model Y (2022-2024). 1,8 miljoen voertuigen is een aanzienlijk aantal, zelfs voor een grote constructeur als Tesla.

Voor alle voertuigen geldt dat de software gebruikers mogelijk niet altijd op de hoogte brengt van een loszittende motorkap (indien de chauffeur of passagier die niet goed afsloot). Tot die conclusie kwam de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). In Europa hebben de bevoegde beveiligingsinstanties nog geen dergelijk probleem gerapporteerd.

Veiligheidsrisico bij Tesla’s

Wanneer chauffeurs bij het vertrekken en tijdens het rijden geen melding krijgen over de motorkap die niet goed afgesloten werd, dan kan dat natuurlijk voor gevaarlijke situaties zorgen. De kap zou in theorie kunnen openwaaien en het zicht van de bestuurder belemmeren. Tesla gaat het issue verhelpen met een over-the-air software-update.

Dit jaar moest de EV-bouwer al verschillende keren voertuigen terugroepen. In januari was er nog de grote actie waarbij in China 1,6 miljoen elektrische wagens teruggeroepen werden door een probleem met Autopilot. En in april riep Tesla nog álle Cybertrucks terug door een euvel met het versnellingspedaal.

Uitgelicht artikel Tesla Model 3 Tesla houdt nauwe voorsprong op BYD in EV-verkopen
Connected Cartesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600