Nieuws

Tesla roept álle Cybertrucks terug: auto’s versnellen ongecontroleerd

Tesla cybertruck
© iStock / Sven Piper
De Cybertrucks van Tesla hebben een probleem waardoor ze blijven versnellen. Het probleem blijkt veroorzaakt door zeep.

Tesla produceerde tot nu toe zo’n 3878 Cybertrucks. De autofabrikant roept nu álle wagens terug: een probleem met het gaspedaal zorgt ervoor dat de wagens blijven versnellen.

Het gaspedaal van de Cybertruck is niet uit één geheel gemaakt, maar bestaat eigenlijk uit twee delen. Het gaat om de pedaal zelf en een plaat die daarop bevestigd word. Op die manier krijgt het gaspedaal een wat grotere oppervlakte, wat voor meer comfort tijdens het rijden zorgt. Net met dat stukje is een probleem: de plaat komt in sommige Cybertrucks gewoon los.

Op zich is dat geen probleem, ware het niet dat het gaspedaal daardoor blijft hangen. Doordat de lange plaat verschuift, blijft de pedaal ingedrukt. Met andere woorden: stoppen met gas geven, kan dan niet meer.

Zeep als oorzaak

Het leek er al eventjes op dat er iets aan de hand was met Tesla’s Cybertrucks. De productie van die wagen werd eerder deze week stilgelegd omwille van een “onverwachte vertraging”. Dat blijkt nu een drogreden te zijn. Feitelijk ging de fabriek de mist in tijdens het assembleren van de gaspedalen.

Volgens het terugroepingsbericht ontstond het defect namelijk op de assemblagelijn. Daar werd een “niet-goedgekeurde wijziging” gemaakt om de wagens vlotter te kunnen produceren. Het bleek namelijk een hele klus om dat lange voetstuk op het gaspedaal te krijgen, waardoor gekozen werd om er zeep bij te halen. Het zijn dan ook die zeepresten die nu voor problemen zorgen.

Toekomstige Cybertrucks zouden dit defect niet meer mogen vertonen: sinds woensdag heeft Tesla het probleem opgelost. Alle 3878 Cybertrucks die nu op de baan rijden, hebben het probleem wel. Het autobedrijf laat weten dat het zich niet bewust is van ongevallen of verwondingen dankzij dit defect, dat gratis gemaakt zal worden.

Voor wie merkt dat zijn of haar Cybertruck plots ongecontroleerd begint te accelereren heeft Tesla een gouden raad: duw op het rempedaal.

Uitgelicht artikel Tesla Tesla ontslaat meer dan 10% van zijn personeel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business