Skype bestaat nog en gaat verder zonder reclame

Skype
© Skype
Microsoft heeft aangekondigd dat het advertenties uit Skype gaat verwijderen. Voortaan kan je zonder reclame chatten en videobellen.

Steeds meer bedrijven en consumenten zijn de laatste jaren van Skype afgestapt en gebruiken nu Teams voor videoconferenties en andere videogesprekken. Dat wil echter niet zeggen dat de softwaregigant geen aandacht meer schenkt aan het eens zo populaire Skype. Eind 2022 kreeg het videobelplatform een compleet vernieuwde interface, die meer wegheeft van de Teams-app. Er kwam ook een Bing AI-integratie voor Skype. Samen met de nieuwe interface introduceerde Microsoft ook reclame voor de chatdienst.

Skype zonder advertenties

Die advertenties zullen binnenkort verdwijnen, meldt Microsoft in de updatenotities van Skype Insider-versie 8.125.76.201. Gebruikers in het testkanaal van Skype zien de advertenties na de recente update meteen verdwijnen. Die advertenties verschenen in Skype-gesprekken en -kanalen, zowel in de desktop- als mobiele versies van de chatapp.

Met de wijziging hoopt Microsoft een “gestroomlijnde en aangename omgeving” te bieden op alle platformen waarop Skype beschikbaar is. Advertenties konden eerder nog afleiden van de gesprekken die je voerde en maakten de interface onoverzichtelijker.

OneAuth nu ook voor Skype

Microsoft maakt Skype verder wat toegankelijker voor bedrijven die OneAuth gebruiken. Dat is een protocol waarmee je met je bedrijfsaccount op allerlei gekoppelde platformen kunt inloggen. Nu moet je nog je Microsoft-wachtwoord invullen om de chatapp te kunnen gebruiken.

Skype krijgt weldra ook enkele extra AI-upgrades. Microsoft neemt de interface voor het creëren van AI-afbeeldingen onder handen. Voortaan kun je de AI-functie oproepen via de navigatiebalk bovenaan je gesprekken. Om een AI-afbeelding te vergroten, hoef je die enkel aan te klikken. Je kunt ook makkelijker navigeren naar de ideëenpagina met de ‘terugknop’.

Uitgelicht artikel Microsoft Teams nieuwe app Nieuwe Microsoft Teams-app: één app voor werk en privé

Eerst voor Insider-gebruikers

Microsoft rolt de updates eerst uit naar Skype Insider-gebruikers. Zij zien de wijzigingen vanaf versie 8.125 en nieuwer opduiken. Voor gebruikers buiten het testkanaal zal het nog iets langer duren voordat de advertenties verdwijnen, OneAuth ondersteund wordt en de AI-mogelijkheden worden geoptimaliseerd. Het Skype-team heeft daar nog geen exacte datum voor gegeven.

microsoftskype

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen