Nieuws

Skype krijgt een redesign en reeks nieuwe functies

Skype Windows 11
Ja, het staat er echt: Skype bestaat nog steeds en krijgt zowel een redesign als een reeks nieuwe functies.

Ooit was Skype synoniem voor videobellen. Geen geest dacht aan Facebook, WhatsApp, Zoom of Teams toen de videobeldienst van Microsoft hoogtij vierde. De laatste jaren is Skype echter wat in het slop gezakt – sommigen zouden zelfs zeggen dat het programma helemaal vergeten is. Hoewel Microsoft veel middelen in Teams investeert, laat het Skype niet links liggen.

Skype krijgt, voor de tweede keer in twee jaar, namelijk een heel nieuw design. Wie de app op zijn telefoon opent wordt meteen verwelkomd met een nieuw thema en nieuwe kleuren. Er werd oranje, paars en groen toegevoegd naast het blauw uit het Skype-logo. Bovendien heeft de mobiele client nu ook een donkere modus. Je kan dus zelf kiezen of je app licht of donker is, dan wel het systeemthema volgt. Daarnaast zijn er toegankelijkheidsinstellingen toegevoegd die het kleurenschema van de app aanpast aan mensen met een visuele beperking.

Gebruikersinterface verandert

Skype krijgt niet alleen een nieuwe lek verf: ook onder de motorkap wordt er gesleuteld. Een nieuwigheid is dat je tegenwoordig met 100 mensen tegelijkertijd kan bellen, 24 uur aan een stuk. Dat is mogelijk dankzij een aantal technische verbeteringen die de stabiliteit en kwaliteit van het videobellen verbeteren, aldus Skype.

Daarbij zit ook een nieuwe gebruikersinterface die je video call moet vrijwaren van afleidingen. Alle handelingen worden automatisch verborgen en worden getoond als je een enkele keer op je scherm tikt.  

“Vandaag”

Skype krijgt ook een nieuw tabblad. In het Engels zal dat ‘Today’ gaan heten, maar de kans is groot dat een Nederlandse vertaling uiteindelijk ‘Nieuws’ zal worden. Hier wil Microsoft een gepersonaliseerd aanbod van artikels aanbieden. Om de artikels te lezen, hoef je geen abonnement te nemen. De videobeldienst laat je instellen welke soort artikels je precies wil lezen en stelt er dan automatisch een aantal voor.

Real-time vertalingen

Daarnaast onthult Skype met real-time vertalingen nog een feature. Die zou het mogelijk moeten maken om de taalbarrière te overstijgen. Zo kan je met om het even wie communiceren – of je elkaar nu begrijpt op niet. Skype zal automatisch verschillende talen detecteren, waarna een audio- of tekstvertaling gemaakt wordt.

De real-time vertalingen zouden daarbij nog eens levensecht moeten klinken, alsof je gesprekspartner plots de taal geleerd heeft. Momenteel worden Engels, Spaans, Frans, Duits en Chinees ondersteund. Om de functie te activeren duw je tijdens een Skype-gesprek op de drie puntjes rechtsonder het scherm. Daar kan je kiezen voor de optie ‘translate’, die de real-time vertalingen zal activeren.

Account delen via QR-code

Tot slot introduceert Skype een manier om gemakkelijk je account te delen. Door op je profiel te duwen kom je bij een scherm met een QR-code terecht. Die code kan je laten scannen om mensen je te laten toevoegen op Skype – zo kan je meteen deze nieuwe features uittesten en bekijken.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business