Nieuws

Skype onthult nieuwe ontwerp en functies

Skype krijgt visuele upgrade
Skype, de videochat-app van Microsoft, krijgt een volledige visuele herwerking, samen met enkele belangrijke prestatieverbeteringen.

Fans van de videochatt-app Skype mogen zich verheugen. De dienst werkt aan een significante herwerking van de volledige applicatie. Dat meldt Skype in een blogpost. In het bericht bespreken ze de nieuwe visuele uitstraling van de app, samen met alle nieuwigheden die we mogen verwachten op vlak van functies en prestaties. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, maar we zouden de upgrade later dit jaar mogen verwachten.

Om te beginnen krijgt het gespreksscherm een nieuw uiterlijk. Er zou tevens een donker thema beschikbaar zijn. Daarnaast zullen ook alle deelnemers zichtbaar zijn op het gespreksveld. Zo wordt jouw eigen webcam niet geminimaliseerd, maar zal deze nu ook een volwaardig kader innemen. Gebruikers die hun webcam niet hebben ingeschakeld, zullen hier ook zichtbaar zijn als volwaardige deelnemer. Zij zullen ook een vervangende afbeelding kunnen gebruiken als avatar, in plaats van een grijze en lege achtergrond.

Credit: Skype

Daarnaast komt Skype ook met een hele reeks aanpasbare functies. Zo kan je bijvoorbeeld per chat een eigen kleurenthema kiezen, wat je moet helpen om verschillende gesprekken uit elkaar te houden. Je zal ook per gesprek een emoji en naam kunnen toevoegen, waardoor deze een eigen karakter krijgen.

Credit: Skype

Functies

Skype introduceert tevens de Meet Now-functie. Hiermee kan je deel uitmaken van een gesprek zonder dat je je moet inloggen. Met een eenvoudige druk op de knop kan je als gast gewoon deelnemen. Daarnaast zal Skype nu beschikbaar zijn op elke browser.

De dienst werkt naast de visuele aanpassing ook aan zijn prestaties. Volgens Skype zou de app ‘in belangrijke scenario’s 30 procent beter presteren op desktop, en tot over 2.000 procent beter op Android”.

Skype brengt ook Office Lens naar zijn camerafunctie, waardoor je op een eenvoudige manier beelden kan maken of documenten kan inscannen voor gesprekken. Dankzij de nieuwe TwinCam-feature zal je ook in staat zijn om videobeelden van een tweede toestel te koppelen aan jouw gesprek. Er verschijnen dus twee videobeelden in jouw camerablok, wat in sommige gevallen handig kan zijn als je iets moet laten zien.

Credit: Skype

Terugkeer van Skype?

Voor sommigen komt de volledige herwerking als een kleine verrassing. Met de komst van Windows 11 werd er eigenlijk verwacht dat de communicatie-app stilaan op zijn laatste benen zou staan. De dienst werd steeds vaker naar de achtergrond geduwd en meer plaats ruimen voor Teams. Het is alvast interessant om te zien dat Skype toch de handdoek nog niet in de ring gooit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business