Nieuws

Microsoft zet Skype dan toch aan de zijlijn in Windows 11

Skype Windows 11
Dat er een einde zou gaan komen aan het wereldberoemde Skype stond in de sterren geschreven. Vanaf Windows 11 lijkt het echt.

Skype was begin jaren 2000 een van de meest gebruikte VoIP-applicaties ter wereld. Teams van over de hele wereld communiceerden via Skype met elkaar. Tot alternatieven op de markt kwamen en Skype steeds meer overbodig werd. In een nieuwe Windows 11 lek is duidelijk geworden dat Microsoft Skype voorgoed aan de zijlijn zet en volop gaat inzetten op Teams. Daarmee breekt de techgigant met een oude belofte én een heel recente update in Windows.

Skype Windows 11
Afbeelding: Windows Latest. De “Meet Now” knop is duidelijk verdwenen in Windows 11.

Skype in Windows 11

Windows 10 heeft vandaag al Skype voorgeïnstalleerd. Sinds de overname door Microsoft in 2011 heeft Windows de dienst helemaal omarmd. Vorig jaar kreeg het besturingssysteem zelfs een update waarin de taakbalk een nieuwe knop kreeg waarmee je direct via Skype met elkaar contact kon opnemen. “Een functie die nodig is in tijden van een pandemie om met elkaar in contact te blijven”, schreef Microsoft toen. Echter werd die knop nagenoeg niet gebruikt en waren gebruikers vooral geïrriteerd door de nieuwe functie.

Uit een nieuw lek van Windows 11 is nu ook gebleken dat die recent gelanceerde knop zal verdwijnen. Sterker nog, Windows 11 zal geen voorgeïnstalleerde versie van Skype meer aan boord hebben. Dat schrijft Windows Latest. Het zal nog mogelijk zijn om de applicatie te gebruiken, maar je moet ze zelf wel downloaden en installeren. Teams zou in de plaats komen en het bedrijf werkt al aan een nieuwe knop met Teams als basis. Daarmee breekt Microsoft met de belofte dat Skype en Teams nooit één geheel zouden worden.

De nieuwe knop zou Meet & Chat gaan heten en krijgt een soort mini-menu waardoor je snel met collega’s en vrienden of familie in contact kan komen. Bekijk het als een soort berichtenapp voor Windows, maar dan via Teams. Het is nu zeer onduidelijk wat de toekomst van Skype wordt en hoe Microsoft ermee zal omgaan.

De toekomst

Morgen, donderdag 24 juni 2021, zullen we die langverwachte blik op de toekomst van Windows krijgen. Tune in op TechPulse.be of volg hier mee de lancering.

instanieuwsontspanningslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen