Nieuws

Zoom introduceert AI-chatbot, mail en kalender

Zoom introduceert tal van nieuwe functies
Zoom, de bekende software voor videoconferenties, introduceert heel wat veranderingen. Op een jaarlijks event dat door het bedrijf georganiseerd wordt pakt het uit met een mailprogramma, een eigen kalender en een AI-assistent.

Naar eigen zeggen introduceert Zoom een e-mailprogramma en een kalender om ervoor te zorgen dat werknemers niet steeds tussen apps moeten wisselen. Want, zo wijst onderzoek uit, door het voortdurende heen-en-weergeklik gaan we trager werken. Met een ingebouwd mailprogramma wil Zoom niet alleen het programma zijn waar videomeetings mogelijk zijn, maar wil het ook het opstellen van die planning naar de eigen app brengen. Mails die tussen Zoomgebruikers verstuurd worden genieten van end-to-end encryptie.

Als kers op de taart wordt er ook een kalender in de app geïntegreerd. Daardoor kunnen meetings meteen op de agenda gezet worden. Op die manier kan Zoom de centrale applicatie worden waarin videomeetings gehouden én gepland worden.

Samenwerken via Zoom

Bij Zoom beweren ze ook dat het makkelijk moet worden om samen te werken in hybride teams. Vanaf 2023 is Zoom Spots, een virtuele ruimte voor coworking, beschikbaar. Volgens het bedrijf zouden de Spots het mogelijk maken om naast elkaar te werken alsof het om een echt kantoor gaat. Verder worden verschillende chats samengevoegd. Team Chats en Meetingchats zullen binnenkort hetzelfde zijn. Zo kan je altijd aan alle berichten die tijdens een meeting verstuurd werden. Verder kondigt het bedrijf aan dat Zoom Phone binnenkort binnenkort ook in browsers werkt.

Tenslotte krijgen ook Zoom Meetings en Rooms een make-over. Nu kunnen er van meetings ‘slimme opnames’ gemaakt worden. Ook komen er sjablonen voor bepaalde soorten meetings, zodat de instellingen steeds juist zijn. Even geen zin om je hoofd te laten zien tijdens de meeting? Avatars krijgen binnenkort ook een update, waardoor je meer mogelijkheden hebt om die vorm te geven. Daarnaast wordt het ook mogelijk om vanuit een Zoom Room connectie te maken met Google Meet. Zo kan er over verschillende platformen worden samengewerkt.

AI-chatbot

Een laatste innovatie gebeurt op het vlak van AI. Zoom introduceert de Virtual Agent, die klantencontact heel wat makkelijker maakt. Door Zooms overname van het bedrijf Solvvy is het bedrijf in staat om een chatbot aan te bieden die op natuurlijk wijze communiceert. De chatbot is in staat om zelfstandig allerlei vragen en verzoeken te interpreteren en gevolg te geven. Het doel van de AI is voornamelijk om de last op menselijke werkers te verlagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business