Nieuws

Zoom introduceert Avatars: verschijn als een dier in vergaderingen

Om die eindeloze videovergaderingen op te vrolijken, introduceert Zoom orginele avatars. Welk dier ben jij bij je volgende meeting?

Na twee coronajaren is de videomeeting niet meer weg te denken uit ons werkritme, maar de setting van een virtuele vergadering is niet bepaald spannend te noemen. De mensen van Zoom maken er daarom hun missie om onze videobijeenkomsten wat op te vrolijken. Met de virtuele achtergronden en filters kenden ze een groot succes in de beginmaanden van de pandemie, waarna die features ook werden overgenomen door de concurrentie. Vandaag pakt Zoom opnieuw uit met een zeer creatieve functie: Avatars.

Met de Avatars-functie kan je jezelf omtoveren tot je favoriete dier voor je volgende Zoom-vergadering. De avatars zullen als een extra tab worden toegevoegd aan het menu waar je de virtuele achtergrond instelt. De webcam registreert dan de positie van je gezicht (om privacyredenen wordt geen gezichtsuitdrukking gebruikt) waarna de software van Zoom er een virtueel dier over plakt. Avatars volgt de bewegingen die je maakt en zou zich zelfs kunnen aanpassen aan de gezichtsuitdrukkingen die je maakt. Je kan de Avatars nog combineren met een achtergrond als je helemaal gek wilt doen.

Zoom Avatars
Je vergaderingen zullen er helemaal anders uitzien met Zoom Avatars. Image Credit: Zoom

Zoom-vermoeidheid

Je vraagt je nu af waarom je als een dier zou willen verschijnen tijdens een professionele bijeenkomst. In de aankondiging zegt Zoom dat ze met de Avatar-functie zogenaamde ‘Zoom-vermoeidheid’ willen bestrijden. Zoom-vermoeidheid is mentale vermoeidheid die je voelt na te veel videovergaderingen; een fenomeen dat voor veel mensen wel bekend zal klinken. Een bron van Zoom-vermoeidheid is het zien van jezelf op camera, omdat je dan de neiging hebt om te hard te focussen op hoe je je presenteert voor de webcam. Als je jezelf achter een hondavatar verstopt, hoef je je daar geen zorgen over te maken. Zoom meent ook dat het een leuke functie is voor leerkrachten om leerlingen bij de les te houden. Al zal je wel moeten uitkijken dat je niet per ongeluk als een vos in de bespreking van de financiële kwartaalresultaten verschijnt…

Zoom Avatars zit nog in bèta wat betekent dat het aanbod aan avatars voorlopig nog beperkt is tot een paar diersoorten, bijvoorbeeld honden, katten, koeien en konijnen. Op termijn zullen de avatars niet beperkt blijven tot dieren. Na het uitvoeren van de laatste updates (via je profiel kan je controleren of updates beschikbaar zijn) kan je er zelf al mee aan de slag. Welk dier kies jij voor je volgende vergadering?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business