Nieuws

Galaxy AI is onderweg naar Samsung Galaxy A-serie

Samsung Galaxy A55
© Samsung
Samsung brengt nog voor het einde van dit jaar enkele van zijn AI-functies naar zijn Galaxy A-serie. Galaxy AI is momenteel enkel beschikbaar op Samsungs vlaggenschiptelefoons.

Samsung kondigde dit voorjaar zijn eigen AI-systeem aan, genaamd ‘Galaxy AI’. Dat systeem is momenteel onder meer beschikbaar op de Galaxy S24-serie en de onlangs onthulde Z Flip 6 en Z Fold 6. Ook kwam Galaxy AI al naar diverse oudere vlaggenschipmodellen, zoals de Galaxy S23-serie en de Tab S9-reeks. Goedkopere telefoons in de Galaxy A-serie werden tot op heden nog overgeslagen, maar volgens SamMobile komt daar verandering in. Meer bepaald zou Galaxy AI nog voor eind 2024 op de eerste A-serie-telefoons arriveren.

De Galaxy A35 en A55, die dit voorjaar werden gelanceerd, komen als eerste aan de beurt. Deze toestellen ontvangen de AI-functies via de aanstaande One UI 6.1.1-update. Die update zou mogelijk al in augustus of anders in september verschijnen. Er is nog geen duidelijkheid over Galaxy AI voor oudere of goedkopere A-serie-modellen, zoals de Galaxy A25 of A15. Het is goed mogelijk dat je op die telefoons pas veel later of nooit Galaxy AI-functies gaat zien. Daarvoor heeft het toestel immers best wat RAM en processorkracht nodig.

Gedeeltelijke Galaxy AI

De publicatie meldt nog dat lang niet alle Galaxy AI-functies naar de Galaxy A35 en Galaxy A55 komen. Dat is ook niet zo verrassend: de middenklassers beschikken, zelfs de A55, over veel minder rekenkracht dan de high-end Galaxy’s. Dat heeft met name invloed op AI-taken die lokaal afgehandeld moeten worden. Die zouden wel eens kunnen ontbreken op de A35 en A55.

Welke Galaxy AI-functies er wél beschikbaar zullen zijn, is momenteel nog niet bekend. Aangezien de update nog deze of volgende maand moet verschijnen, laat het antwoord gelukkig niet lang op zich wachten.

AI voor smartwatches

Samsung liet eerder al weten 200 miljoen Galaxy-apparaten te willen voorzien van AI-functies. Dat begon dus met de S24-serie, de eerste tablets, en recent voegde het ook de eerste Galaxy Watch-horloges toe aan het AI-programma. Momenteel kun je de AI onder meer berichten laten samenvatten en live gesprekken laten vertalen. Op smartwatches helpt de AI je bij het analyseren van gezondheidsdata.

aiGalaxy AImobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen