Nieuws, Wire

Snel internet op je thuiswerkplek? Zo regel je het

snel internet thuis
© Onze partner

Je merkt pas hoe goed je het op kantoor hebt, als je op je thuiswerkplek minutenlang zit te wachten tot die pagina eindelijk geladen is. Om over werken in de cloud en videobellen met collega’s maar te zwijgen.

Als je één of meer dagen per week thuis werkt, is het het echt waard om even tijd te steken in je internetverbinding. 

Gebruik bedraad internet

Dit is gelijk de belangrijkste tip die we je kunnen meegeven.

Ja: wifi is makkelijk, maar het is niet de beste keuze voor een stabiele verbinding. Sluit het liefst je werkcomputer aan met een ethernetkabel op de router, of zorg er in elk geval voor dat beide apparaten in dezelfde ruimte staan.  

Wifi is namelijk gevoelig voor allerlei stoorzenders in je huis. Denk aan muren of andere apparaten die gebruikmaken van draadloze verbindingen.  

Wil je zeker zijn dat je je verbinding optimaal gebruikt, kies dan dus voor het bedraad aansluiten van je computer. Dan is je signaal het sterkst en het meest betrouwbaar. 

Kies voor de juiste snelheid

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je met een hele lage snelheid ook lang moet wachten op het laden van je internetpagina. Maar welke snelheid heb je nou echt nodig

De meeste mensen komen goed uit met een snelheid van 50 tot 100 Mb/s. Als je vaak videobelt en in de cloud werkt, of als meerdere mensen het netwerk tegelijk gebruiken, kies je liever voor 100 Mb/s.  

Laat je niet verleiden door extreem hoge snelheden. Snelheden van 1000 Mb/s of meer zijn overkill voor thuisgebruik.  

Glasvezel?

Is glasvezel mogelijk op je adres? Dan is dat absoluut de moeite waard.  

Van alle verbindingen biedt glasvezel de meest betrouwbare en stabiele internetverbinding. Daarnaast kun je even snel bestanden uploaden (versturen) als downloaden (ontvangen). Dat zal je vooral merken bij het versturen van grote bestanden, videobellen en werken in een online omgeving.  

Op de meeste plekken in Nederland heb je keuze uit meerdere glasvezel leveranciers. Dit zorgt voor een gezonde concurrentie, waardoor je dus niet teveel betaalt. Het blijft handig om glasvezel providers te vergelijken. Je kunt dan aangeven wat je precies in je abonnement wilt hebben, en vervolgens sorteren op prijs. Zo zie je in één oogopslag wat het voordeligst is voor jou. 


Dit artikel is geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen