Nieuws

Uitgebreid GoPro Hero 13 Black-lek onthult design en accessoires

GoPro Hero 13 Black
© GoPro / TechStoriesIndia
Een nieuw lek van de GoPro Hero 13 Black bevat allerlei productfoto's en laat dus het design en meerdere accessoires zien.

Het was natuurlijk te verwachten dat we dit jaar de GoPro Hero 13 Black action camera zouden krijgen. GoPro brengt immers elk jaar weer een nieuw model uit. Nu is het aankomende model echter uitgebreid gelekt via een productpagina op Amazon. De productpagina is inmiddels offline gehaald, maar we zijn wel een heleboel te weten gekomen.

GoPro Hero 13 Black design en accessoires

TechStoriesIndia ontdekte op de Amerikaanse website van Amazon een productpagina voor de GoPro Hero 13 Black met daarin allerlei informatie over de nieuwe action camera, plus meerdere productfoto’s (hieronder zie je er een aantal). Aan de hand van deze productfoto’s kunnen we concluderen dat het nieuwe model weer heel erg veel op zijn voorganger lijkt.

Dat komt niet echt als een verrassing, want de Hero 12 Black leek ook erg op de Hero 11 Black, die er op zijn beurt weer vrijwel identiek uitzag als de Hero 10 Black. Gizmochina suggereert dan ook dat de focus dit keer lijkt te liggen op het uitbreiden van het aanbod van accessoires in plaats van op grote hardware-upgrades.

Er is dus misschien geen compleet nieuw design, maar wel een nieuwe ‘Macro Lens Mod’, waarmee je beelden met 3x vergroot. Daarnaast is er ook een ‘Ultra Wide Lens Mod’ die het gezichtsveld juist moet uitbreiden. Naast deze ‘Lens Mods’ lijkt GoPro ook nieuwe magnetische montageopties te introduceren.

Wat weten we nog meer

De productpagina onthulde ook een zogenaamde releasedatum van 16 september. Aangezien de rest van deze gelekte informatie er erg geloofwaardig uitziet, zou dat ook wel eens kunnen kloppen. Die releasedatum zou wel betekenen dat de action camera na zijn grote rivaal, de DJI Osmo Action 5 Pro, wordt gelanceerd.

Helaas weten we niet of de sensor van de Hero 13 Black gewijzigd is ten opzichte van zijn voorganger. De Lens Mods zorgen natuurlijk wel voor extra opnamemogelijkheden, maar een verbeterde sensor kan ook de kwaliteit van je beelden verbeteren. Daarnaast zouden andere interne upgrades, bijvoorbeeld voor de processor, kunnen zorgen voor dingen zoals hogere framerates. Laten we dus maar hopen dat er meer verbeterd is dan alleen het aanbod aan accessoires.

TechStoriesIndia geeft verder ook nog aan dat het CHDHF-131-AT-model dat op de productpagina genoemd werd, waarschijnlijk niet de GoPro Hero 13 Black zelf is, maar een nieuw instapmodel. Dat model kan gewoon GoPro Hero gaan heten.

Ben je meer geïnteresseerd in een smartphone met een goede camera dan in een losse action camera? Lees dan hieronder meer over de nieuwe Google Pixel 9-serie:

Uitgelicht artikel Google Pixel 9 Pro Google kondigt Pixel 9, 9 Pro, 9 Pro XL en 9 Pro Fold aan
action camgoprogopro hero 13 blackleak

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600