Nieuws

FRITZ! breidt gamma uit met eerste Wi-Fi 7-routers

AVM FRITZ! IFA 2024
© AVM
De Duitse routerfabrikant AVM heeft tijdens IFA 2024 in Berlijn diverse nieuwe FRITZ!-producten gelanceerd, waaronder een reeks routers die Wi-Fi 7 ondersteunen.

FRITZ! is mogelijk niet het hipste merk van wifiproducten dat in je opkomt. Toch timmeren ze in Duitsland de laatste jaren flink aan de weg om alle nieuwe technologieën bij te benen. Ditmaal legt de Duitse routerfabrikant de focus op Wi-Fi 7 en mesh-netwerken.

Eerste routers met Wi-Fi 7

AVM bracht eerder al een Wi-Fi 7-router op de markt, de FRITZ!Box 5690 Pro, maar het aanbod wordt nu fors uitgebreid. Tijdens IFA stelt de routerfabrikant drie nieuwe modellen voor: de FRITZ!Box 5690 XGS voor 10Gbps-glasvezelverbindingen, de FRITZ!Box 5690 voor GPON- en AON-glasvezelverbindingen en de FRITZ!Box 4690, die eveneens geschikt is voor gebruik met glasvezelnetwerken. Dit type router biedt een ingang voor glasvezelkabels, maar daar heb je in België over het algemeen weinig aan, vanwege de vereiste ONT, waar een ethernetkabel uit tevoorschijn komt voor de router.

Het zullen dan ook vooral providers zijn die zulke routers aanschaffen. Heb je al een router die naar wens functioneert, dan heb je mogelijk meer aan AVM’s nieuwe FRITZ!Mesh-producten: de FRITZ!Mesh Set 3000 Wi-Fi 6 en Set 1200 Wi-Fi 6. Beide sets ondersteunen Wi-Fi 6 en fungeren als een mesh-netwerk. Dit betekent dat ze zorgen voor een optimaal en overlappend netwerk in je huis en daarbij ‘dode hoeken’ proberen te voorkomen. Je kunt ze gebruiken met een FRITZ!-product, maar ook met routers van andere merken.

Wie toch over Wi-Fi 7 wil beschikken, kan kijken naar de nieuwe FRITZ!Repeater-modellen. De versies met een W7 in de naam ondersteunen Wi-Fi 7, waarbij de snelheden variëren tussen 1.200 en 2.400 Mbps. Ook de range-extenders werken als mesh-netwerk om dode zones te voorkomen.

Uitgelicht artikel FRITZ!Box 6670 Cable FRITZ!Box-fabrikant AVM overgenomen door investeerders

Nieuwe FRITZ!Smart-serie

AVM presenteert deze week tot slot een nieuwe smarthome-reeks, of beter gezegd, een nieuw label voor zulke producten. Deze gaan voortaan door het leven als FRITZ!Smart. De FRITZ!Smart Energy 250 is het eerste product in die serie en is, zoals de naam doet vermoeden, een slimme energiemeter. Hiermee kun je in de gaten houden hoeveel stroom een apparaat gebruikt. Die naam zal in de toekomst ook worden gebruikt voor andere slimme producten van AVM, zoals die voor verwarming, verlichting en monitoring.

De exacte prijzen en informatie over de beschikbaarheid van de nieuwe producten heeft de Duitse fabrikant nog niet genoemd. Vermoedelijk liggen de producten vanaf dit najaar in de winkelschappen.

avmavm fritz!boxmodemrouterWiFi 7

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen