Nieuws

FRITZ!OS laat je bellen via simkaart op 5G- en LTE-routers van AVM

FRITZ!Box
© AVM/FRITZ!Box
Dankzij een nieuwe firmware-update naar FritzOS 7.56 is het nu mogelijk om via je simkaart te bellen op de FRITZ!Box 6850 LTE en FRITZ!Box 6850 5G.

Dat je dankzij de nieuwe feature-update kan bellen is nieuw, want tot nog toe was de functionaliteit van de simkaart beperkt tot datagebruik. Fabrikant AVM heeft er verder al over gecommuniceerd op zijn bedrijfsblog, die voorlopig enkel in het Duits beschikbaar is.

“Dankzij de update van FRITZ!OS 7.56 kan je via de FRITZ!Box 6850 5G (en andere compatibele routers) met een gekoppelde telefoon en de simkaart telefoneren. Voordien was dit niet mogelijk en moest je over een andere Voice-over-IP-provider beschikken. Beschik je al over een mobiel abonnement met een groot datavolume? Dan kan je door de toevoeging van Multi-sim nog meer data gebruiken en bellen via onze routers”, klinkt het.

FRITZ!OS biedt nieuwe features

Verder biedt FRITZ!OS 7.56 nog de mogelijkheid om vlotter over te stappen van je oude router naar een nieuwer FritzBox-exemplaar. Ook het vermelden waard zijn een energiebesparingsmodus, een beter functionerende meshwifi en extra ondersteuning voor VPN met WireGuard-technologie.

De meeste FRITZ!-routers zullen de update automatisdhc ontvangen. Je kan hem ook forceren door in te loggen in de gebruiksinterface van je FritzBox. Zo kan je meteen controleren of die nog meekan naar de nieuwste OS-versie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business