FRITZ!Box-fabrikant AVM overgenomen door investeerders

FRITZ!Box 6670 Cable
© AVM
De Duitse routerfabrikant AVM, bekend van de FRITZ!Box, is overgenomen door Imker Capital Partners. De oprichters van het Duitse merk blijven wel betrokken via de adviesraad.

Het Duitse Handelsblatt meldde vorig jaar al dat er werd gezocht naar een potentiële koper voor AVM. Sindsdien bleef het echter stil, maar achter de schermen is deze zoektocht wel doorgezet, wat resulteert in de overname van AVM door het Oostenrijkse Rucio, een dochteronderneming van Imker.

AVM-CEO Johannes Nill noemt de overname door Imker een “belangrijke mijlpaal”. Nill is ervan overtuigd dat Imker “AVM nog beter in staat zal stellen om innovatieve oplossingen te bieden”. Het doel is om de komende tijd meer nieuwe producten uit te brengen. Bovendien wil AVM meer markten gaan bedienen. Aan welke typen producten wordt gedacht, is niet geheel duidelijk. De fabrikant staat nu vooral bekend om zijn modems en routers. Consumenten zullen het merk ook vooral kennen van de modems die zij leveren aan telecomproviders.

Nill stelt verder dat de FRITZ!Box-maker in Imker een partij heeft gevonden met een “gedeelde visie” voor de toekomst van het merk. Hoeveel de investeringsmaatschappij heeft betaald voor de overname, is niet bekendgemaakt. Bovendien zou de overname nog niet definitief zijn. Tot 5 augustus kunnen partijen bezwaar indienen bij de Oostenrijkse markttoezichthouder. Wordt er daar geen bezwaar ingediend, dan kan de overname worden doorgezet.

De oprichters van AVM, die sinds 1986 aan het roer staan van de Duitse routerfabrikant, blijven wel betrokken bij het merk, met een plekje in de adviesraad. Bovendien houden ze een minderheidsaandeel in het Duitse merk.

avmfritzboxrouter

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals