Philips lanceert Hue Sync Box 8K voor 350 euro
Eind juli verscheen al veel informatie over de Philips Hue Play HDMI Sync Box 8K, zoals dat de nieuwe Sync Box vier HDMI 2.1-poorten zou krijgen. Deze poorten zijn geschikt voor 8K-video met 60 Hz of 4K-video met een verversingssnelheid van 120 Hz. Volgens dat lek zou de Hue Sync Box 8K dezelfde prijs behouden als de huidige 4K-variant, maar dat is zeker niet het geval. Philips Hue verkoopt het nieuwe Hue-accessoire voor 349,99 euro.
Verbeterde kijkervaring
Signify, het Nederlandse bedrijf dat onder licentie Philips Hue-producten maakt, stelt dat de Play HDMI Sync Box 8K een nog indrukwekkendere onderdompeling biedt in muziek, films en gamen. Je mag ook verwachten dat het accessoire geen vertraging toevoegt aan je beelden, en dankzij de HDMI 2.1-poorten is een razendsnelle beeldverversing mogelijk.
Naast ondersteuning voor 8K-beelden werkt de Sync Box 8K ook met Dolby Vision en HDR10+. Het aansluiten van de Sync Box mag dus geen impact hebben op de beeldkwaliteit van je tv. De 4K-versie van de Sync Box lijkt voorlopig ook nog beschikbaar te blijven. Tenzij je een 8K-tv hebt of vaak gamet en het Hue-accessoire daarvoor wilt gebruiken, kun je een hoop geld besparen door de 4K-variant aan te schaffen.
De ervaring van de Hue Play HDMI Sync Box 8K is, afgezien van de HDMI-aansluitingen, vrijwel gelijk aan de 4K-versie. Door de Sync Box tussen je televisie en settopbox of andere videobron te plaatsen, worden je slimme Philips Hue-lampen gesynchroniseerd met de televisie. Hierdoor krijg je een soort Ambilight-ervaring, zoals Philips die biedt op zijn eigen televisies. Een voorwaarde voor deze functie is wel dat je een externe videobron gebruikt. Kijk je een YouTube-video rechtstreeks via het smartplatform van je tv? Dan gebeurt er niets – de Sync Box analyseert namelijk het beeldsignaal om de kleuren van de lampen aan te passen.
Meerdere Hue Bridges per account
Philips Hue heeft ook aangekondigd dat zijn Hue-app wordt vernieuwd. Binnenkort kun je tot 10 Hue Bridges aan je account koppelen. Hierdoor kun je theoretisch 500 lampen in je Philips-account beheren. Hoewel dat waarschijnlijk nooit nodig zal zijn in een huishouden, is het gebruik van meerdere bridges soms wel noodzakelijk vanwege het maximale bereik.
Dat ze onder één account vallen, betekent overigens niet dat de bridges samenwerken. Over samenwerking gesproken: als je Hue-beveiligingscamera’s hebt, kun je deze binnenkort koppelen aan Amazon Alexa en Google Home. Via die platforms kun je de videofeed van een Hue-camera volgen, maar ook bepaalde acties instellen wanneer het alarm afgaat.