Nieuws

Ontwerp Samsung Galaxy S25 ligt nu ook op straat

Samsung Galaxy S25 render in het wit
© OnLeaks
Geruchtenmaker OnLeaks onthulde eerder deze week al het ontwerp van de Galaxy S25 Ultra en doet nu hetzelfde met de Samsung Galaxy S25.

Samsung onthult volgend jaar waarschijnlijk weer drie vlaggenschiptelefoons: de Galaxy S25, S25+ en S25 Ultra. Van die laatste zijn al renders gedeeld door een geruchtenmaker. Ditmaal is het de beurt aan het ‘standaardmodel’, de Samsung Galaxy S25. Dit toestel wordt, net als de Ultra, iets dunner dan zijn voorganger, met een dikte van 7,2 mm, tegenover de 7,6 mm van de S24. Aan de hoogte en breedte heeft Samsung daarentegen nauwelijks gesleuteld.

De wijzigingen in het ontwerp lijken eveneens minimaal. De Galaxy S25 krijgt, net als de S24, een iPhone-achtig frame met vlakke randen. Dat frame is aan de hoeken afgerond, net zoals bij de iPhone (en tegenwoordig ook de Pixels). Een klein detail dat Samsung wel heeft aangepast, is de cameraringen. Op de Galaxy S24 zijn die afgewerkt in dezelfde kleur als de behuizing, maar vanaf de Galaxy S25-serie kiest Samsung voor opvallendere, dikke zwarte ringen.

Het gaat dus, net als dit voorjaar, om relatief kleine aanpassingen. Er was gehoopt dat Samsung volgend jaar eindelijk met iets ‘fris’ zou komen; de Galaxy S24 en straks ook de Galaxy S25 zien er vrijwel hetzelfde uit als de Galaxy S21 uit 2021. Hoewel het camera-eiland inmiddels wel anders oogt, zijn veel andere aspecten hetzelfde gebleven. Dit viel ons ook al op bij de Galaxy S25 Ultra, die er eveneens bijna hetzelfde uitziet als de Galaxy S21 Ultra.

Samsung Galaxy S25 render zijkanten
© OnLeaks

Snapdragon 8 Gen 4

Onder de motorkap van de Galaxy S25 vinden we opnieuw grotendeels dezelfde specificaties als in de Galaxy S24. De batterij behoudt volgens Android Headlines zijn capaciteit van 4.000 mAh, en de telefoon krijgt ook standaard 8 GB RAM en 128 GB opslag. Over de chipset die Samsung in de Galaxy S25-serie gaat gebruiken, bestaan nog wel vraagtekens. Een gerucht beweerde dat Samsung de Exynos 2500 wereldwijd wil inzetten. Later verscheen echter een bericht dat Samsung juist volledig inzet op Qualcomm-chips, en die in alle Galaxy S25-varianten wil gebruiken.

In het voorjaar van 2025 krijgen we hier meer duidelijkheid over. Samsung lanceert zijn Galaxy S-smartphones doorgaans tussen januari en maart. De Galaxy S24 verscheen bijvoorbeeld al op 17 januari, terwijl Samsung de S23 op 1 februari presenteerde.

mobielOnLeakssamsungsamsung galaxy s25

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen