Nieuws

Samsung Galaxy S25 Ultra krijgt wellicht toch Snapdragon-chip

Samsung Galaxy S25
© iStock / valio84sl
Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S25 Ultra dan toch een Qualcomm Snapdragon-chipset krijgt. Eerder deden de geruchten de ronde dat Samsung de hele lijn zou uitrusten met Exynos-chips.

Eerder meenden techanalisten nog te weten dat Samsung voor de Galaxy S25-serie volledig in zee zou gaan met Exynos. Naast de standaard-S25 en de S25+ zou dus ook de S25 Ultra diezelfde chip aan boord hebben. Dat het topmodel geen Snapdragon-chipset van Qualcomm aan boord zou hebben, heeft in dat geval vooral gevolgen voor de energie-efficiëntie. Die ligt bij de Exynos-chips een stuk lager, terwijl de prestaties wel vergelijkbaar zijn. Dat bleek vorig jaar ook opnieuw met de Galaxy S24-serie: de Qualcomm Snapdragon 8 uit de S24 Ultra scoorde opvallend beter qua efficiëntie dan de twee lagere modellen.

Exynos of Snapdragon voor Galaxy S25?

Het is natuurlijk niet uitgesloten dat Samsung erin slaagt om zijn Exynos-serie performanter te maken. Toch leert het verleden ons dat de Zuid-Koreanen, als het er écht toe doet, toch blijven teruggrijpen naar de energie-efficiënte Snapdragonchips. Samsung heeft zich in het verleden al kritisch uitgelaten over de Exynos-chips en dacht er zelfs even aan om ze uit te faseren. Maar ze blijven goedkoper omdat Samsung ze zelf maakt. Uitwijken naar de Snapdragon-chips van Qualcomm (gebouwd door TSMC) valt uiteraard duurder uit voor de Zuid-Koreanen.

Digitimes stelt alvast dat Samsung zijn drie vlaggenschepen niet dezelfde chip zal geven. De Galaxy S25 en S25+ zouden uitgerust worden met een Exynos 2500 en de Galaxy S25 Ultra met een Snapdragon 8 Gen 4.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S25 Ultra Samsung Galaxy S25 krijgt veel snellere opslag
mobielsamsungsamsung galaxy s25

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen