Nieuws

Digi Belgium zet laatste stap voor lancering telecomnetwerk

Digi Belgium fiberaanleg
© Digi
Digi Belgium, de nieuwe en vierde Belgische telecomspeler, zegt in de laatste fase te zitten voor de lancering. Hiervoor opent Digi binnenkort zijn eerste winkels in Brussel en Gent.

Digi werkt al een tijdje aan de introductie van zijn Belgische telecomaanbod. Eerder verkreeg de provider al diverse mobiele frequenties en kondigde aan een eigen fibernetwerk op poten te zetten. Digi zit nu in “de laatste fase voor de lancering”, schrijft het merk vrijdag. In die laatste fase zegt Digi capaciteitstesten uit te voeren met zijn glasvezelnetwerk en mobiele antennes.

Na die capaciteitstesten is het moment daar om Digi Belgium op de markt te brengen. Digi staat naar eigen zeggen garant voor een compleet aanbod met scherpe prijzen. Eerder liet Digi weten een prijzenoorlog te willen ontketenen op de Belgische telecommarkt, die de laatste jaren vastgelopen is door het ontbreken van stevige concurrentie. Proximus is al jaren de grootste en bijvoorbeeld ook de enige provider met een grootschalig glasvezelnetwerk in België. Zowel Orange als Telenet maken nog gebruik van hun eigen coaxnetwerken.

Digi wil daarin verandering brengen en zet in op de aanleg van een eigen netwerk. Over vijf jaar wil de nieuwkomer fiberdekking hebben in alle grote steden, waarvoor het zo’n 2 miljoen huizen moet aansluiten. Momenteel is het Digi-netwerk nog veel kleiner: ongeveer 10.000 huizen in Brussel kunnen al op het Digi-glasvezelnetwerk worden aangesloten. Digi zoekt momenteel testgezinnen in de Brusselse wijk Kuregem; zij worden gratis aangesloten en kunnen tot eind 2024 gratis internetten.

Nationale mobiele dekking

De glasvezelaanleg beperkt zich de komende jaren tot de grote steden (en nu alleen Brussel), maar het mobiele netwerk moet wel nationaal dekkend zijn. Daarvoor heeft Digi eerder 5G-frequenties bemachtigd. Daarnaast beschikt de provider over 4G-frequenties, zodat ook oude telefoons en bijvoorbeeld laptops en tablets met 4G gewoon werken op het netwerk van Digi.

De huidige testfases van Digi worden overigens niet alleen intern uitgevoerd, maar ook met ‘echte consumenten’, benadrukt Elke De Vilder, Marketing & Communications Director bij Digi Belgium. Volgens De Vilder volgt de lancering zodra de huidige testfase is afgerond, al geeft ze daarvoor nog geen specifieke tijdlijn.

Eerste Digi-winkels in België

Samen met de introductie van Digi in België komt het telecommerk ook met eigen winkels. De eerste winkels bevinden zich in Brussel en Gent, waar klanten kennis kunnen maken met het merk. Naast eigen winkels werkt het ook samen met “een aantal partners” in verschillende shoppingcentra.

businessdigidigi belgiumfiberglasvezelmobieltelecom

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen